Ili je volite ili je mrzite. Ako ste u ovoj prvoj grupi, iznenadite na Silvestrovo svoje društvo atraktivnom hladetinom, mnogi će biti istinski oduševljeni! Recept je jednostavan, treba samo na vrijeme krenuti s pripremom, najbolje dan ranije.
Hladetina
Sastojci:
4 svježe svinjske nogice
0,5 kg svježe svinjske kože
1 kg svježeg mesa lopatice ili dimljenog mesa
sol
papar u zrnu
lovorov list
mrkva
češnjak
1 mali ljuti feferon
Priprema:
U lonac stavite nogice, kožu, meso, začine i sve zalijte vodom. Hladetinu kuhajte oko 5 sati na posve laganoj vatri, tek toliko da tinja. Pred kraj kuhanja stavite jedan mali ljuti feferon. Kuhano meso natrgajte, a mrkvu narežite na manje komade te sve posložite u male zdjelice i zalijte procijeđenom tekućinom. Ostavite da se hladi, najbolje preko noći.