Odličan savjet!

Kako dobiti ovako finu koricu na kruhu? Samo slijedite upute u receptu koji vam darujemo!

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell
Kako dobiti ovako finu koricu na kruhu? Samo slijedite upute u receptu koji vam darujemo!
29.07.2022.
u 07:00
Želite li da vam kruh dobije ovako finu koricu pecite ga u posudi od gusa s poklopcem pa ga zadnjih 5 minuta otklopite, predlaže Tea Vunić iz restorana Zijavica. Također, da bi kruh bio ovako mekan i izdašan, najbolje bi bilo da tijesto odmori preko noći.
Pogledaj originalni članak

Kad smo prošle godine uoči Badnjaka posjetili restoran Zijavicu uz izvrsne recepte za Badnju večer dobili smo i ovaj recept za fenomenalan Tein kruh i otada ga redovito pripremamo. Okus je baš onakav kakav pamtimo iz mamine i bakine kuhinje.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Miješani raženi kruh

Sastojci:

240 g mlake vode

10 g kvasca

350 g pšeničnog brašna tip 550

150 g raženog brašna

2 žličice soli, može i više po želji

2 žličice meda

malo aceta balsamica

Priprema:

Sve sastojke ubacite u veliku posudu i lijepo izmiješajte pa zatim umijesite fino, podatno tijesto. Stavite ga da se diže preko noći i drugi dan ga pecite na temperaturi 240 stupnjeva 55 minuta. Možete ga peći u posudi od gusa s poklopcem pa ga zadnjih 5 minuta otklopite da dobijete finu koricu.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell


 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

RS
rafael.sucic
12:24 29.07.2022.

I obvezno rezati na tanke šnite po preporuci prve dame...kriza je.