Iz bakine knjižice

U pećnici je za 5 minuta: Rustikalni biskvit od badema i palente budi samo najljepše uspomene iz djetinjstva

Marija Herjavić Jerkić
25.07.2022.
u 08:53

Prekrasna boja, opojni miris i savršeni okus – sve u jednom običnom, jednostavnom biskvitu koji nam je nekad pripremala baka. Ne treba vam više od 5 minuta da sve sastojke izmiješate i ubacite kalup u pećnicu, a najljepši je kad ga pripremite u kalupu za tortu i ukrasite divnim ljetnim voćem.

Recept za ovaj predivan kolač posudila nam je Marija Herjavić Jerkić, gastroblogerica s čijim se receptima nikad ne griješi, a vraćamo im se kad god želimo pojesti nešto jako fino i domaće.

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Rustikalni kolač od badema i palente

Sastojci:

200 g mljevenih oljuštenih badema

100 g palente

malo praška za pecivo

200 g šećera

200 g maslaca

3 jaja

vanilija

malo soka i korice nespricanog limuna

Za posipanje i ukrašavanje:

šećer u prahu 

razno voće

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Priprema:

Pjenasto umutite šećer i u potpunosti omekšali maslac, pa u smjesu dodajte jedno po jedno jaje. Zatim dodajte i sve ostale sastojke pa dobro promiješajte. Prebacite gotovu smjesu za biskvit u maslacem premazani i palentom lagano posipani kalup promjera 22 cm i pecite oko 50 minuta na 180 stupnjeva. Ohlađeni kolač pospite šećerom u prahu i poslužite sa svježim voćem po želji.

Foto: Marija Herjavić Jerkić

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije