Recept za ovaj predivan kolač posudila nam je Marija Herjavić Jerkić, gastroblogerica s čijim se receptima nikad ne griješi, a vraćamo im se kad god želimo pojesti nešto jako fino i domaće.
Rustikalni kolač od badema i palente
Sastojci:
200 g mljevenih oljuštenih badema
100 g palente
malo praška za pecivo
200 g šećera
200 g maslaca
3 jaja
vanilija
malo soka i korice nespricanog limuna
Za posipanje i ukrašavanje:
šećer u prahu
razno voće
Priprema:
Pjenasto umutite šećer i u potpunosti omekšali maslac, pa u smjesu dodajte jedno po jedno jaje. Zatim dodajte i sve ostale sastojke pa dobro promiješajte. Prebacite gotovu smjesu za biskvit u maslacem premazani i palentom lagano posipani kalup promjera 22 cm i pecite oko 50 minuta na 180 stupnjeva. Ohlađeni kolač pospite šećerom u prahu i poslužite sa svježim voćem po želji.