Silvija Horak, dugogodišnja chefica kuhinje međimurskog restorana Terbotz hranu priprema isključivo s lokalnim namirnicama, a smuđ joj je jedna od omiljenih. Isprobajte ovaj fantastičan recept već danas.
Smuđ u hrskavoj korici od graška i peršina
Sastojci:
filet smuđa, 800 g
sol,papar
vezica svježeg peršina
mladi grašak
krušne mrvice
1 režanj češnjaka
maslac
Priprema:
Mladi grašak skuhajte u slanoj vodi, očistite ga od opne da vam ostane lijepa zelena sredina. Kuhani i očišćeni grašak propasirajte kroz cjedilo, dodajte otopljeni maslac, peršin, krušne mrvice i češnjak. Očisćenog smuđa posušite krpom, natrljajte solju i naglo popržite na strani kože. Složite ga na namašćeni lim, premažite smjesom od graška i stavite u pećnicu na 200 stupnjeva na 5 minuta. Uz smuđa servirajte gratinirani krumpir s korjenastim povrćem.