Spektakl od smuđa

Kralj riječne ribe u receptu od kojeg rastu zazubice - chefica Silvija Horak obukla ga je u hrskavu košuljicu od graška i peršina

Foto: Restoran Terbotz
Kralj riječne ribe u receptu od kojeg rastu zazubice - chefica Silvija Horak obukla ga je u hrskavu košuljicu od graška i peršina
17.06.2022.
u 05:00
Neokrunjenog kralja rijeke Drave, elegantnog i predivnog smuđa mnogi smatraju najfinijom i najkvalitetnijom riječnom ribom. Za smuđa ćete trebati izdvojiti malo više novca, ali zbog ovog recepta definitivno se isplati!
Pogledaj originalni članak

Silvija Horak, dugogodišnja chefica kuhinje međimurskog restorana Terbotz hranu priprema isključivo s lokalnim namirnicama, a smuđ joj je jedna od omiljenih. Isprobajte ovaj fantastičan recept već danas.

Foto: Restoran Terbotz

Smuđ u hrskavoj korici od graška i peršina

Sastojci:

filet smuđa, 800 g

sol,papar

vezica svježeg peršina

mladi grašak

krušne mrvice

1 režanj češnjaka

maslac

Foto: Restoran Terbotz

Priprema:

Mladi grašak skuhajte u slanoj vodi, očistite ga od opne da vam ostane lijepa zelena sredina. Kuhani i očišćeni grašak propasirajte kroz cjedilo, dodajte otopljeni maslac, peršin, krušne mrvice i češnjak. Očisćenog smuđa posušite krpom, natrljajte solju i naglo popržite na strani kože. Složite ga na namašćeni lim, premažite smjesom od graška i stavite u pećnicu na 200 stupnjeva na 5 minuta. Uz smuđa servirajte gratinirani krumpir s korjenastim povrćem.

Foto: Restoran Terbotz

 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.