1. Industrijski mesni proizvodi. Hrenovke, kobasice, sve vrste suhomesnatih prizvoda i slanina sadrže velike količine nitrata, nitrita i natrija, koji su povezani sa srčanim bolestima.
2. Crveno meso. Velika količina zasićenih masti može nepovoljno djelovati na vaše krvne žile. Stoga, iako je čisto meso zdravije od industrijskih mesnih prerađevina, oprezno s njegovom konzumacijom.
3. Pizza. Bez obzira što nutricionisti u posljednje vrijeme \"pjevaju\" hvalospjeve o ovom talijanskom specijalitetu, pogotovo ako ga nadjenete zdravim namirnicam poput rajčice ili mozarelle i bosiljka, kupovna pizza prepuna je zasićenih masnoća iz jeftinih sireva ili zamjena za sireve i salama kojima se nadjeva. Jedna kriška može sadržavati i do dvije trećine preporučene dnevne doze zasićenih masti.
4. Margarin. Transmasti kojima je bogat margarin čini biljno ulje gušćem, a u našem organizmu podižu nivo LDL-a ili lošeg kolesterola, dok se ujedno smanjuje nivo dobrog kolesterola (HDL). Ne nasjedajte reklamnim trikovima s margarinima koji navodno \"snižavaju\" kolesterol.
5. Prženo. Ulja na kojima se prži više puta postaju sve zasićenija, a to često rade pojedini restorani prije nego ulje - bace.
6. Gazirani napici. Šećer iz ovih napitaka može biti jednako opasan za srce kao i \"nezdrave\" masnoće koje unosimo u organizam. Prekomjeran unos šećera može uzrokovati višu razinu triglicerida i nižu razinu \"dobrog\" kolesterola, pokazala je studija objavljena u časopisu Journal of the American Medical Asociation. Jedan gazirani napitak dnevno može povećati rizik za srčani udar za 20 posto.
Termički obrađene životinjske bjelančevine treba u potpunosti ukloniti iz prehrane. U suprotnomu tijelo natapamo toksinima i na kraju gubimo bitku s golemom količinom otrova.