Slatke priče

Napokon recept za knedle s marelicama uz koji nećete moći prestati pripremati ovu ljetnu verziju omiljene poslastice

Napokon recept za knedle s marelicama uz koji nećete moći prestati pripremati ovu ljetnu verziju omiljene poslastice
22.07.2022.
u 08:44
Kad su knedle u pitanju pripremu ćete radije prepustiti mami ili baki, bolje je ne miješati se u njihov posao jer s tim krumpirovim tijestom uvijek neki problemi. Možete se napokon opustiti jer uz ovaj recept teško ćete pogriješiti.
Pogledaj originalni članak

Recept je nakon bezbroj pokušaja i promašaja zapisala gastroblogerica Tatjana Pastuović Klaić, na vama je da ga isprobate i spremite na sigurno jer drugi vam više neće trebati.

Foto: Tatjana Pastuović Klaić

Knedle s marelicama (ili šljivama)

Sastojci (za 16 knedli):

800 g krumpira, skuhanog u ljusci  

200 g oštrog brašna  

1 jaje  

1/2 žličice soli  

1 žličica maslaca  

16 marelica/šljiva (bez koštica)  

krušne mrvice (prezle)  

maslac  

šećer  

cimet

Foto: Tatjana Pastuović Klaić

Priprema:

Krumpir operite i skuhajte u ljusci. Skuhani krumpir ocijedite i pustite da se tek malo ohladi, toliko da ga možete oguliti. Oguljene krumpire odmah zgnječite, dodajte im jaje i maslac, dobro promiješajte pa posolite i dodajte brašno. Umijesite kompaktno tijesto. Ovako pripremljeno tijesto prebacite na lagano pobrašnjenu površinu, razvaljajte i izrežite na jednake kvadratiće. Na svaki stavite otkošteno voće i oblikujte knedle. Knedle spuštajte u lonac s posoljenom kipućom vodom, lagano promiješajte i pustite da se kuhaju. Nakon nekih desetak minuta knedle će iskočiti na površinu, a tada ih kuhajte još 5-6 minuta. Za to vrijeme na tavici, na malo masnoće popržite krušne mrvice. Poseban je gušt napraviti krupnije prezle, one se divno zahrskaju. U manjoj posudici pomiješajte šećer s cimetom. Kuhane knedle procijedite, prelijte s malo otopljenog maslaca, uvaljajte ih u pržene prezle ili ih samo po vrhu pospite prezlama, kako vam je draže. Poslužite vruće knedle uz mješavinu šećera i cimeta.

Foto: Tatjana Pastuović Klaić


Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.