Umak se sjajno slaže s grčkim pita kruhom, tostom, grisinima ili bilo kojom drugom vrstom tijesta. Grčki pita kruh možete pripremiti tako da ga prepečete u tosteru ili na tavici, zatim ga malo protrljajte češnjakom, maslinovim uljem i za'atar začinom (ukoliko ga imate, nije obavezno, ali je poželjno) i narežite na nekoliko dijelova, savjet je na gastroblogu MyTastyPot.
Osvježavajući umak od kiselog mlijeka s češnjakom i začinskim biljem
Sastojci:
400 ml kiselog mlijeka, gustog
tzatziki mješavina začina
1 režanj sitno sjeckanog češnjaka
sol
papar
sušeni kopar (možete koristiti i svježi kopar ili mentu, vlasac...)
suho cvijeće za dekoraciju
Priprema
Kiselo mlijeko pomiješajte sa svim navedenim sastojcima. Začinite koprom ili svježim začinskim biljem po želji i ukrasite s nekoliko latica suhog cvijeća. Prije posluživanja spremite u hladnjak na 30 minuta.