T-bone steak priprema se brzo, osobito na roštilju, a u kućnoj varijanti na grill tavi s aromatiziranim maslacem i češnjakom obara s nogu. Recept nam daruje gastroblogerica Tatjana Miletić s bloga MytastyPot.
T-bone steak s aromatiziranim maslacem
Sastojci:
T-bone steak, oko 500 g
sitna sol i krupna morska sol
papar
glavica češnjaka
kockica aromatiziranog maslaca
Priprema:
T-bone zasijecite i odvojite od kosti, ali ne do kraja, gornji dio ne dirajte. Dio s masnoćom vrhom noža zasijecite. Meso dobro posolite i popaprite s obje strane. Glavicu češnjaka presijecite na pola i pospite je maslinovim uljem na mjestima reza. Meso kao i glavicu luka stavite na vruću grill tavu (naravno, sve ovo možete raditi i na roštilju). Meso pecite po 4 minute s obje strane. Češnjak možete malo trljati po mesu dok se peče. Na tek pečeno meso stavite kockicu aromatiziranog maslaca. Narežite meso "na tagliatu", pospite s još malo krupne morske soli i servirajte.