Jako fino

Pohani sladoled u hrskavoj korici – san svakog ljubitelja ove ledene poslastice!

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot
Pohani sladoled u hrskavoj korici – san svakog ljubitelja ove ledene poslastice!
02.04.2022.
u 12:10
Na kraju radnog tjedna zaslužili smo počastiti se jednim posebnim i posve drugačijim desertom. Mi predlažemo pohani sladoled, savršenu poslasticu koja oduševljava ledeno-vrućom kombinacijom. Izvana topla hrskava korica, a iznutra hladni sladoled, na vama je samo da odaberete savršenu kombinaciju okusa.
Pogledaj originalni članak

Ova sjajna poslastica definitivno je san svakog ljubitelje sladoleda! Nastala je u kuhinji gastroblogerice Tatjane Miletić koja nas redovito oduševljava svojim kreativnim idejama.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Pohani sladoled

Sastojci:

2 velike kugle sladoleda s okusom kikirikija, vanilije, čokolade... ili neka druga kombinacija

1 šaka kikirikija

Za koricu:

1 jaje

1 žličica cimeta

100 g kukuruznih pahuljica s bademom ili drugih po želji

80 g kikirikija

Priprema:

Prozirnu foliju "iskrojite" tako da prekrije unutrašnjost plitke, široke čaše. Zatim u foliju stavite kuglicu sladoleda, pa šaku kikirikija i opet kuglicom sladoleda sve zatvorite. Izvucite sve zajedno s prozirnom folijom, formirajte veliku kuglu i zatvorite foliju kao bombon. Tako formirane kugle spremite na 2 sata u zamrzivač. Kukuruzne pahuljice, kikiriki i cimet sameljite i sjedinite, a posebno razmutite jaje u jednoj posudi. Nakon dva sata formirane kugle prvo dobro uvaljajte u smjesu kukuruznih pahuljica, zatim u jaje, pa ponovo u kukuruzne pahuljice. Sada ubacite kuglu u vrelo ulje pa je dvije-tri sekunde okrećite kako bi se oko sladoleda formirala hrskava korica. Poslužite odmah da se sladoled ne bi rastopio.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.