Doručak

Palentu možete pripremiti na razne načine – mi ovaj zovemo kraljevskim. Odmah će vam biti jasno zašto!

Tatjana Miletić/MyTastyPot
21.03.2022.
u 06:48

Kada se zaželite jednog ozbiljnog i sitog doručka vi pripremite palentu! I to ne bilo koju, već ovu sa prženom slaninom, rukolom, parmezanom i cherry rajčicom.

Nekada su palentu smatrali sirotinjskim jelom – kad probate ovu izvedbu, uvjerit ćete se da je ipak kraljevsko! Recept je osmislila Tatjana Miletić.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Palenta

Sastojci:

400 ml vode

100 g instant palente

sol

papar

kockica maslaca

šaka parmezana

100 g slanine

šaka rukole

2-3 žlice mariniranih gljiva

cherry rajčice

maslinovo ulje

granulirani češnjak

aceto balsamico

prstohvat soli

prstohvat šećera

Priprema:

Cherry rajčice izbodite na par mjesta, prelijte maslinovim uljem, posolite, poprskajte s acetom balsamicom i pecite u pećnici oko 15 min na 170 °C. Po želji možete dodati granulirani češnjak i prstohvat šećera. 100 g slanine narežite na kockice i dobro propržite. Dok se slanina prži, naribajte parmezan. U 400 ml kipuće, slane  vode ubacite 100 g palente i uz stalno miješanje kuhajte oko 2 minute na umerenoj vatri. Dodajte kockicu maslaca, naribani parmezan i sve dobro sjedinite. Palentu sipajte u tanjur, a zatim i prepečenu slaninu, rukolu, marinirane gljive, ribani parmezan i na kraju pečene cherry rajčice. Poslužite toplo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije