korizmena kuharica

RECEPT DANA Šmarn ili carski drobljenac: Savršen desert ili obrok uz malo domaćeg pekmeza

Foto: shutterstock
RECEPT DANA Šmarn ili carski drobljenac: Savršen desert ili obrok uz malo domaćeg pekmeza
22.02.2024.
u 09:30
Priprema je vrlo jednostavna, a potrebno vam je samo nekoliko sastojaka.
Pogledaj originalni članak

Nekima su to neuspjele palačinke, no šmarn ili carski drobljenac s malo pekmeza mnogima je u stara vremena bio doručak ili večera. Danas može poslužiti i kao odličan desert ili kao obrok sam za sebe. Priprema je vrlo jednostavna te vam je potrebno tek nekoliko sastojaka. 

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 100 ml mlijeka
  • 150 g glatkog brašna
  • 4 žlice oštrog brašna
  • 150 g šećera
  • 1 žličica soli
  • ulje za prženje

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: Od svih sastojaka pjenjačom ili mikserom umutite tijesto malo gušće nego za palačinke. U veću tavu na dosta ulja ili maslaca izlijte smjesu i pržite je na jakoj vatri uz povremeno miješanje. Kako će se smjesa stvrdnjavati od dolje, tako je treba kuhačom prerezati i usitniti, promiješati i tako ponavljati postupak dok se sve skupa ne pretvori u male komadiće (grudice) i ne poprimi lijepu zlatnu boju. Poslužite toplo s omiljenim pekmezom. 

Znate li što treba dodati u smjesu za palačinke da uvijek ispadnu savršene?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.