Ovo treba isprobati!

Schwarzwald torta bez pečenja? Recept zbog kojeg se isplati izaći iz vlastitih okvira!

Foto: Nikola Matić
Schwarzwald torta bez pečenja? Recept zbog kojeg se isplati izaći iz vlastitih okvira!
19.01.2023.
u 07:01
Recept nam je darovala Mihaela Brijak Gutierrez, jedna od prvih strastvenih pobornica sirovog načina prehrane na našim prostorima i autorica nekoliko vrlo uspješnih knjiga u kojima objašnjava sve prednosti sirovojedstva te dijeli s čitateljima fantastične recepte.
Pogledaj originalni članak

Sirova prehrana nije hit-dijeta, to je stil života koji podrazumijeva konzumaciju nekuhane, nepečene i neprerađene hrane. Namirnice se obrađuju isključivo mehanički (rezanje, blendanje, miksanje) te se termički obrađuju na temperaturi do 45 stupnjeva. Tako se jede izvorna sirova hrana puna vitamina, minerala, vlakana i enzima, a pritom se ne uništavaju enzimi koji su vrlo bitni za zdravlje našeg organizma. Da bismo vas nagovorili da se i sami okušate u pripremi sirove hrane donosimo vam recept kojem nećete moći odoljeti!

Foto: Nikola Matić

Schwarzwald torta

Sastojci za podlogu:

  • 2 šalice oraha
  • 1 šalica datulja
  • 3 žlice kakao-praha
  • 1,5 žlica kakao-zrna

Priprema:

Prvo bademe miksajte do brašna, dodajte datulje i miksajte. Stavite kakao-prah, kakao-zrna i miksajte dok se sve zajedno ne poveže. Polovicu šalice kore ostavite sa strane za dekoraciju vrha torte. Po kori poslažite jedan red očišćenih višanja.

Sastojci za kremu:

  • 3 šalice indijskih oraščića namočenih 2 sata
  • 1 šalica orašastog mlijeka
  • 3/4 šalice agavina sirupa
  • 2 žlice limuna
  • 1 žličica vanilije u prahu
  • 3/4 šalice kakao-mase

Priprema:

U blender stavite indijske oraščiće, mlijeko, limun, vaniliju i miksajte do glatke kreme. Na kraju dodajte kakao-maslac i miksajte ponovo. Raširite kremu po kori, koristite špatulu da biste jednolično razmazali kremu.

Na vrh:

  • 2 šalice svježih i/ili zamrznutih višanja, očišćenih

Upute:

Uzmite 1 šalicu višanja i rasporedite ih po vrhu kreme. Štapićem utisnite svaku višnju u kremu. Uzmite ostatak višanja i rasporedite ih po vrhu torte. Ostatak kore možete posipati za dekoraciju. Spremite tortu u zamrzivač na dva sata, prije posluživanja. U zamrzivaču može stajati do 1 mjesec ili u hladnjaku do 3 dana

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.