ZDRAVO I FINO

U jaja za doručak uvijek dodajte i ovu namirnicu: Topi salo, a probava radi kao sat

Foto: Shutterstock
U jaja za doručak uvijek dodajte i ovu namirnicu: Topi salo, a probava radi kao sat
24.11.2024.
u 10:39
Lisnato povrće obiluje i antioksidansima koji smanjuju upale u tijelu
Pogledaj originalni članak

Bez obzira volite li kajganu, omlet ili poširana, jaja su nezaobilazna namirnica za zdrav doručak. No, njihova nutritivna vrijednost može se dodatno povećati, posebno ako želite smanjiti tjelesnu težinu, dodavanjem jednostavnog, ali izuzetno hranjivog dodatka, piše Večernji.ba.

Radi se o špinatu. Špinat je bogat nutrijentima koji potiču proces mršavljenja, a zbog visokog udjela vlakana, pomaže dulje održati osjećaj sitosti, čime se smanjuje rizik od prejedanja tijekom dana. Uz to, ovo lisnato povrće obiluje antioksidansima koji smanjuju upale u tijelu, što može olakšati gubitak kilograma. Jaja, s druge strane, predstavljaju izvrstan izvor proteina. Proteini stimuliraju oslobađanje hormona sitosti, poput peptida YY, koji smanjuje apetit i povećava osjećaj zadovoljstva obrokom. 

Osim toga, visokoproteinska prehrana ubrzava metabolizam i pomaže u očuvanju mišićne mase tijekom gubitka kilograma. Hrana bogata proteinima, poput jaja, ribe, nemasnog mesa i mahunarki, savršena je za skidanje suvišnih kilograma, osobito u području struka. Špinat se posebno ističe kao povrće koje pomaže u smanjenju abdominalne masti. Osim što obiluje vitaminima, mineralima i antioksidansima, svi ti sastojci povezani su s učinkovitijim gubitkom masnoće u predjelu trbuha. 

Gubitak masnoće, a posebice visceralne masti koja se nalazi oko unutarnjih organa, zahtijeva strpljenje i promjenu životnih navika. Uvođenje više vlakana i proteina u prehranu, izbjegavanje trans masti i šećera te redovita tjelesna aktivnost prvi su koraci prema postizanju zdravijeg tijela i dugoročnih rezultata, piše Super žena.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.