Ako spadate u onu skupinu ljudi kojima nepodnošljiva vrućina još jače otvara apetit i baš vam paše nešto malo "jače" onda je ovo recept za vas. Jedna-dvije kuglice neće vam uništiti sav trud oko linije, a uljepšat će vam dan. To najbolje zna gastroblogerica Tatjana Miletić koja se ovih ljepotica teško može zasititi!
Ferrero kuglice
Sastojci:
380 g napolitanki s’ lješnjakom
200 g lješnjaka
300 g nutelle
200 g crne čokolade za preljev
30 g mljevenih lješnjaka
Priprema:
Lješnjak sameljite na malo krupnije komade. Napolitanke usitnite (možete u sjeckalici ili ih istucite tučkom dok su zapakirane, pa ih dodatno usitnite rukama). Dodajte nutellu, sve dobro sjedinite i ostavite da odstoji u hladnjaku 3-4 sata. Žlicom vadite smjesu i formirajte kuglice. Slažite ih na lim, prethodo obložen papirom za pečenje i prelijte rastopljenom čokoladom, pa pospite lješnjakom. Gotove kuglice stavite u hladnjak. Ukoliko vam se čini jednostavnije, možete pripremljenu masu stavljati u mini-kalupe umesto da radite kuglice pa ih ostavite u hladnjaku na 3-4 sata i prelijete čokoladom i lješnjacima kad ih izvadite iz kalupa. Također, možete ih jesti bez dodavanja čokolade ukoliko tako više volite.