Postoji razlog zašto mnoge slavne manekenke i glumice tek rijetko koji put na zabavama "grabe" neke "zabranjene" namirnice.
Konzumiranje masnih i slatkih namirnica siguran je put do pretilosti. I to ne samo zbog viška kalorija, već i zbog toga što ovaj tip prehrane remeti funkciju pojedinih hormona. Nakon jela, u organizmu zdrave osobe oslobađa se inzulin. Dio konzumirane hrane zadržava se u tijelu kao masnoća. Kada ne jedemo, organizam oslobađa glukagon, što pretvara rezerve masnoća u energiju.
Međutim, ako često jedete, udio inzulina konstantno je povišen, zbog čega se hrana stalno pretvara u masno tkivo. Osjećaj gladi između obroka, ali ne izgladnjivanje, ključni je faktor za sagorijevanje masnoća. Ključ uspjeha: Jedite tri glavna obroka i dvije užine tijekom dana i – ništa između toga!
>>10 pravila o prehrani oko kojih se svi stručnjaci slažu
>>TOP 10 pravila prehrane za trajno oslobađanje masnoga tkiva i put do zdravlja i zadovoljstva