PREMA FORBESU Slavna glumica s je trona svrgnula televizijsku kraljicu Oprah Winfrey

Angelina Jolie najutjecajnija u svijetu slavnih

04.06.2009.
u 12:21

Oprah Winfrey više nije najmoćnija slavna osoba na svijetu, a s trona ju je svrgnula ni manje ni više nego Angelina Jolie. Zbog slave koju je stekla nakon što je prošle godine rodila blizance, te djece koju su posvojili ona i Brad Pitt, njen životni partner, Forbes je upravo nju proglasio najutjecajnijom ženom u svijetu slavnih.

- Oprah još uvijek zarađuje najviše, ali Angelina Jolie je ipak najslavnija žena na svijetu. Ona je već godinama mistična, a uvijek ima nešto novo za ispričati, bilo da se radi o novom filmu ili djetetu koje je posvojila, njezinu humanitarnom radu ili odnosu s Bradom Pittom - objašnjavaju u Forbesu zašto je Angie na prvom mjestu, te dodaju da je ona dio svakodnevne pop-kulture, zbog čega se ističe među slavnim osobama.

Stvarajući ovaj popis u Forbesu ne gledaju samo visinu zarade pojedine slavne osobe, nego i utjecaj "brenda" koji ta osoba predstavlja. Pritom se broje naslovnice časopisa na kojima se osoba pojavila, koliko se puta pojavila na televiziji, koliko joj je pozornosti pridano u tiskovinama, te koliko internetskog prostora joj je posvećeno.
Inače, Angelina je prošle godine zaradila oko 27 milijuna američkih dolara, što je jedna desetina prošlogodišnje zarade Oprah Winfrey.

Među 10 najutjecajnijih našao se, zanimljivo, i ostatak "trojca" čija je jedna trećina Angie. Naime, na devetom se mjestu našao Brad Pitt, a mjesto iznad njega zauzela je Jennifer Aniston, njegova bivša supruga.

Među najutjecajnijima prvi Britanci tek su na 15. mjestu, a to je grupa Coldplay. Prvi iza njih je Simon Cowell deset mjesta niže. David Beckham našao se na 28. mjestu, a na 70. je Daniel Radcliffe.

10 najutjecajnijih slavnih osoba:

1. Angelina Jolie

2. Oprah Winfrey

3. Madonna

4. Beyoncé Knowles

5. Tiger Woods

6. Bruce Springsteen

7. Steven Spielberg

8. Jennifer Aniston

9. Brad Pitt

10. Kobe Bryant

(NaM)

Želite prijaviti greške?