'Najbolji poklon'

Google predstavio prvi kompletni prototip potpuno samovozećeg automobila

auto bez vozača Google
Foto: Google
23.12.2014.
u 09:54

Tehnološki div je prvu verziju ovog "vozila bez vozača" predstavio još u svibnju, no priznaju kako taj prototip nije imao čak niti prednja svjetla

– Danas predstavljamo najbolji božićni poklon koji možemo zamisliti: prvi prototip samovozećeg automobila – pohvalili su se iz Googlea.

Tehnološki div je prvu verziju ovog "vozila bez vozača" predstavio još u svibnju, no priznaju kako taj prototip nije imao čak niti prednja svjetla.

Prvi kompletni prototip potpuno samovozećeg automobila

– Od tada smo radili na različitim prototipovima, a svaki je bio dizajniran kako bismo testirali razne sustave samovozećeg automobila. Na primjer, neke tipične dijelove automobila kao što su upravljački i kočioni sustav, kao i dijelove specifične za samovozeće vozilo kao što je kompjutor i senzori – napisali su iz Googlea.

Tvrde da su sada sve te sustave "spojili" u potpuno funkcionalno vozilo, njihov prvi kompletni prototip potpuno samovozećeg automobila. Tijekom blagdana će obaviti testne vožnje na poligonu, a nadaju se da će prve probne vožnje na cestama Kalifornije obaviti sljedeće godine.

>>Googleov novi samovozeći auto nema kočnice, upravljač ni pedale

>>Kontroverzni Bangle iskritizirao Googleov auto: 'Je li to lik iz crtića?'

Komentara 3

BL
Blender
11:01 23.12.2014.

Clanak je fantastican, Googleov novi samovozeći auto nema kočnice, upravljač ni pedale!!!! Autor clanka sigurno vozi bicikl :)

Avatar shit_happens
shit_happens
10:25 31.12.2014.

krasan auto ... kupiti ću ga da se odvezem do WC-a za drugo i nije

IM
Immanuell
11:02 03.01.2015.

Zanima me koji će lik prvi sebe kazniti tako što će kupiti ovo sr..e od nazoviauta.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije