Udar na islamiste

Zbog ISIL-a u Prištini uhićen imam Krasniqi

Shefqet Krasniqi
Hassan Haidar Diab
04.09.2014.
u 17:53

Kod Krasniqija je još prije u rutinskoj provjeri pronađena velika količina oružja, ali sve dosad policija nije ništa poduzela

Samo dan nakon akcije Damask u BiH kosovska policija uhitila je danas u Prištini najpoznatijeg i najutjecajnijeg vehabiju Shefqeta Krasniqija, imama džamije Sultan Fatih u Prištini. Kod Krasniqija, koji se tereti za poticanje radikalnih struja, još je prije u rutinskoj policijskoj provjeri u automobilu pronađena velika količina oružja, ali sve dosad policija Kosova nije ništa poduzimala.

Poznato je da je kosovska policija 11. kolovoza pokrenula veliku akciju protiv islamista te tada uhitila 40 osoba osumnjičenih za sudjelovanje u borbama u Siriji i Iraku uz ISIL i frontu Al-Nusra koja je povezan sa Al-Qa’idom. Krasniqi, koji je studirao teologiju u Saudijskoj Arabiji, prvi je koji je uveo vahabizam na Kosovo. Kosovska javnost bila je šokirana izjavom Krasniqija o kandidaturi Ramusha Haradinaja na izborima kada je kazao da se Haradinaj pravi većim katolikom od pape i žrtvuje svoj vjerski identitet zbog karijere, što čovjeka čini smiješnim”. Pitao je i kakav je Haradinaj musliman kada nijednom nije bio u džamiji.

U BIH još traje obrada nad 14 osoba koje su u srijedu privedene u akciji Damask, a dvije su osobe puštene nakon obrade.

>> Vehabije u BiH regrutiraju mlade: Dođite u džihad u Siriju!

>> Vođa vehabija iz BiH poručio: Idite ratovati za ISIL u Siriju i Irak!

Komentara 3

PA
paprikaš
21:17 05.09.2014.

Nema suđenja po kratkom postupku i gotovo

TA
tarzan
19:04 04.09.2014.

Za sve su krivi Amerikanci koji su svojim uplitanjem stvarali muslimanske države na Balkanu a mi naravno kao guzolisci priznajemo takve kvazi države u kojima se sad kote vehabije kao miševi. Da je Kosovo ostalo u Srbiji ne bi taj imam mogao širiti terorizam

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije