microsoftov tablet

Analitičari: Prodaja Surfacea lošija i od umjerenih očekivanja

microsoft surface
Reuters/PIXSELL
05.12.2012.
u 18:32

Tablet je navodno iznevjerio Microsoftova predviđanja o 3 do 5 milijuna prodanih primjeraka

U Microsoftu su vrlo šutljivi kada je riječ o broju prodanih primjeraka tableta Surface. Prema mišljenju nekih analitičara, razlog je tome što prodaja ide lošije čak i od Microsoftovih umjerenih očekivanja, prenosi ZDNet.

Craig Berger iz FBR Capital Marketsa rekao je da je od puštanja u prodaju 26. listopada prodano manje od očekivanih 3 do 5 milijuna primjeraka Surfacea. Usporedbe radi, Apple je samo tijekom prvog vikenda nakon predstavljanja iPada mini i iPada 4 prodao čak tri milijuna primjeraka tih tableta. Kako piše Bloomberg, analitičar tvrtke Directions on Microsoft Wes Miller rekao je da Microsoftovo odbijanje komentiranja prodaje nije pozitivan znak.

– Kada je Microsoft oprezan s brojevima, to obično znači nešto loše – rekao je Miller.

Što je razlog (navodno) loše prodaje? Mogla bi to biti cijena – Surface košta 599 dolara, dok četvrtu generaciju iPada, koji je za mnoge kupce sinonim za tabletno računalo, u SAD-u možete dobiti za 499 dolara. Drugi razlog moglo bi biti novo korisničko sučelje koje su neki opisali zbunjujućim i razočaravajućim.

>> Tableti - nemaju miš, ali mijenjaju cijelu informatičku industriju

 

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
19:12 05.12.2012.

ja bi ga kupio sigurno da ima novčeke..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije