HORIZON MACHINE

Apple napokon otkrio kako popravlja razbijene mobitele

razbijeni mobitel, popravak
Thinkstock
08.06.2017.
u 19:47

Razbijeni ekrani na mobitelima znače i veliki trošak za vlasnika, pogotovo ako je u pitanju iPhone čija je cijena za mnoge prevelika.

Kada su ljudima prije iz ruku ispadali mobiteli, mnogi su se šalili kako su 'pucale pločice' zbog njihove težine i izrade. Dolaskom pametnih telefona situacija se drastično mijenja i sada se svi primaju za glavu i strahuju za ekrane njihovih uređaja.

Razbijeni ekrani na mobitelima znače i veliki trošak za vlasnika, pogotovo ako je u pitanju iPhone čija je cijena za mnoge previsoka. Razbijeni mobiteli slali su se na servis, a Apple je napokon otkrio poseban uređaj pomoću kojega mijenjaju razbijena stakla.

Radi se o uređaju nazvanom Horizon kojeg će Apple napokon učiniti dostupnim trećim stranama. Horizon ne radi sav posao, već tehničar postavlja novi ekran nakon čega se uređaj stavlja u Horizon koji uparuje senzor za otisak prstiju s novim ekranom, a mehanički prst pritišće ekran na raznim mjestima. Na taj način su sigurni da svaki dio ekrana funkcionira

Komentara 1

GL
glavaticro
20:33 08.06.2017.

dakle ekran se sastoji od lcd-a i digitizera,odnosno touch-a ,i stakla.staklo kada pukne ,a ekran i digitizer ,koji je zaljepljen na ekran, ostanu citavi,moguce je termalnom obradom i posebnom zicom odstraniti staklo i LOCA ljepilom ga zaljepiti nazad.druga stvar je sto ekrani za iphone uopce nisu tako skupi kao recimo amoled na samsung uredajima.kod iphona je stvar sto od modela 5s na dalje prilikom promjene ekrana,touch id ne radi jer je zakodiran na ekran...tu dolazi ovaj spomenuti program koji zakodira home button na ekran da bi radio touch id.evo da ispravim clanak s vjerodostojnim informacijama,ovo sto je autor clanka napisao je nepovezano i neshvatljivo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije