Na testu

VIDEO Druga generacija Kone može biti obiteljski izbor, a uz snažnog benzinca donosi i sportski štih

Foto: Mladen Milčić
1/6
28.08.2024.
u 07:48

Vozili smo vrhunsku benzinsku verziju Hyundai Kone, izvedbu 1,6 T-GDI 4WD 7DCT Premium Plus sa 198 konja. Početni benzinac košta 23.990 eura

Druga generacija Hyundai Kone u odnosu na prethodnicu koja je bila vrlo popularna u B-SUV segmentu porasla je za pola broja i približila se prostranošću C-SUV vozilima. S dužinom od 435 cm i međuosovinskim razmakom od 266 cm duža je od prve generacije 14 cm, pa je prostor u kabini osjetno izdašniji, dok prtljažnik sada prima 466 litara. Obiteljski SUV? Da, svakako nova Kona može zadovoljiti obiteljske potrebe, za one koji su u smislu prostranosti manje zahtjevni. Kona je Hyundaijev globalni model i nudi se uz mnoštvo benzinskih pogonskih agregata. Kod nas je dostupna u dvije električne verzije, HEV punoj hibridnoj verziji i uz tri benzinske verzije, dok dizela u ponudi više nema. Početni model je 1,0 turbobenzinac sa 100 KS koji stoji 23.990 eura. Nakon električne i HEV verzije isprobali smo najsnažniju benzinsku verziju u ponudi 1,6 TGDi sa 198 KS i 265 Nm okretnog momenta, 7DCT mjenjačem i pogonom na sva četiri kotača. Dakako, takav model dolazi i odlično opremljen s najraskošnijim Premium plus paketom opreme. Performanse se već mogu nazvati sportskima - 8,1 s do stotke i maksimalna brzina od 210 km/h, a takav je osjećaj i za upravljačem, pogotovo u Sport načinu rada. Tada je teško kontrolirati papučicu gasa, no ako se vozi umjerenim tempom potrošnja je u prosjeku oko 8,5 l/100 km.

Unutrašnjost Kone je moderna ikvalitetna, u top opremi uz high-tech elemente. Kokpitom dominiraju dva 12,3-inčna ekrana, instrumentna ploča i dodirni središnji ekran, a dobra je stvar što su ispod njega fizičke tipke za glavne funkcije. Prostranost na stražnjoj klupi je vrlo dobra i iznad je prosjeka segmenta. Položaj sjedenja i ergonomija su vrlo solidni, kao i preglednost čemu pomaže i 360° sustav kamera za nadzor vozila koji je standardan u Premium plus opremi, koja između ostalog nudi i čitav niz sigurnosnih sustava, 18-inčne naplatke, djelomično kožna sjedala... Cijena uz dodatnu opremu je 37.360 eura

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije