Premijera na jesen

Nova Škoda Elroq: Električni kompaktni SUV dolazit će s izrazito ekološkim materijalima u kabini

Foto: Škoda
1/5
22.08.2024.
u 14:20

Loft Design koristi Recytitan, materijal koji se sastoji od 78% recikliranog PET-a i, po prvi put u Škodinim modelima, recikliranu odjeću nakon upotrebe

Produkcijska verzija Škode Elroq sve je bliža. Nakon što je Škoda na biciklističkoj utrci Tour de France provozala kamufliranu verziju novog električnog češkog kompaktog SUV modela, sada su objavili detalje vezane za unutrašnjost. Kupci će imati na izbor četiri dizajna interijera: Studio, Loft, Lodge i Suite, od kojih svaki uključuje veći udio održivih materijala. Službenu premijeru modela koji Škoda predstavlja kao električnog pandana modela Karoq očekujemo najesen.
Primjerice, Loft Design koristi Recytitan, materijal koji se sastoji od 78% recikliranog PET-a i, po prvi put u Škodinim modelima, recikliranu odjeću nakon upotrebe. Tamno sivo-plava tkanina nadopunjena je tamnim detaljima od umjetne kože i žutim reflektirajućim šavovima. Škoda kontinuirano unapređuje korištenje inovativnih i održivih materijala u svim svojim proizvodima. Recytitan se tako koristi za obloge vrata, presvlake sjedala, kontrolnu ploču, naslon za ruke i jastučiće za koljena. Sastoji se od 78% recikliranog PET-a, dobivenog iz predmeta kao što su plastične boce za vodu. Preostali materijal potječe od novog PET-a (16%) i po prvi put, također, mehanički recikliranih vlakana dobivenih iz odjeće nakon upotrebe (6%).

Foto: Škoda

Lodge Design Selection sadrži materijal pod nazivom Technofil. Ovaj materijal sadrži ECONYL® i izrađen je od regeneriranog najlona dobivenog, primjerice, iz starih ribarskih mreža i ostataka tkanine. Ovaj odabir ističe crna tkanina u kombinaciji sa svijetlo sivom umjetnom kožom, istaknutom narančastim kontrastnim šavovima i odgovarajućim narančastim sigurnosnim pojasevima. Materijal Technofil se sastoji od 75% recikliranih ECONYL® vlakana i 25% poliestera.

 

Drugih službenih podataka još nema, osim već objavljenih informacija da će Elroq biti treći električni Škodin model izrađen na MEB platformi VW grupe, nakon Enyaqa i Enyaq Coupea. Prednji dio Škode Elroq karakterizirat će dizajn podijeljenih prednjih svjetala, a tanji gornji dio neprimjetno se proteže u krila. Natpis Škoda sada je vidljivo istaknut na poklopcu motora, koji dolazi umjesto poznatog logotipa. Inovativni Tech-Deck Face prednji kraj moderna je, prepoznatljiva reinterpretacija tradicionalne Škodine rešetke, s ravnijim i širim izgledom. Uz to, vozilo ima velike kotače koji poboljšavaju njegov robustan izgled, a vrhunska LED Matrix svjetla upotpunjuju upečatljiv izgled Škode Elroq.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije