VELIKA OBLJETNICA

BMW-ova Serija 3 slavi 40. rođendan

BMW Serija 3
Foto: BMW
1/20
07.05.2015.
u 15:21

Prva generacija, E21, predstavljena je 1975. godine na auto-salonu u Frankfurtu

Jedna od ikona autoindustrije, BMW-ova Serija 3, slavi 40. rođendan. Prva generacija ove dugovječne sportske limuzine, E21, kod nas poznata i pod nadimkom "ajkulica", predstavljena je 1975. godine na auto-salonu u Frankfurtu, kao zamjena za također slavnu seriju 02.

Sada je bavarska tvrtka došla već do šeste generacije Serije 3, koja je u međuvremenu postala bestseler i simbol BMW-ovog luksuzno-sportskog imidža u praktičnom pakiranju.

Model se, naravno, kroz povijest dosta izmijenio i modernizirao izvana i iznutra, no sve generacije dijele određene dizajnerske detalje i filozofiju koji ih povezuju i daju do znanja o kojem se automobilu radi.

Sve generacije BMW-ove uspješnice od 1975. do danas možete pregledati u fotogaleriji.

Foto: BMW

>> Abarth posebnim izdanjem slavi 50. rođendan 595-ice

>> Najuspješniji Seat svih vremena slavi 30. rođendan

Ključne riječi

Komentara 4

RI
ribar110
16:09 07.05.2015.

nekad je to bio pojam a sada se utopio u sivilo novih modela kojekakvih marki vozila koje svaki dan izbacuju nove modele a sa njima si vise u servisu nego na cesti previse elektronike i namjerno namjesten vijek trajanja pojedinih djelova koje ne mozes popraviti sam nego si ovisan o njima bez obzira na cijenu auto mafija na djelu

Avatar rothmans
rothmans
15:56 07.05.2015.

strašan auto, tko ga nije poželio makar neki od modela. Kad izađe novi model pomisliš to je to, savršeno. A onda opet dođe novi i nadmaši sam sebe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije