Domaća kripto mjenjačnica

Electrocoin Trade dodaje nove kriptovalute i eurske stablecoinove, omogućuje kripto plaćanja svim kriptovalutama u ponudi mjenjačnice

11.09.2024.
u 09:43

U ponudu najveće hrvatske kripto mjenjačnice nedavno je dodano šest novih kriptovaluta, ATOM, INJ, OSMO, TIA, EURS i EURC, dok Electrocoinov sustav za plaćanje kriptovalutama, PayCek, sada podržava 32 nove kriptovalute. Mjenjačnica i platni procesor sada podržavaju ukupno 53 kriptovalute

Electrocoin, vodeća hrvatska tvrtka za posredovanje u trgovanju kriptovalutama i provođenje kriptovalutnih plaćanja, objavila je kako je u ponudu Electrocoin Trade mjenjačnice dodano šest novih kriptovaluta za trgovanje, među kojima se posebno ističu, EURS i EURC, kriptovalute čija je jedinična vrijednost uvijek jedan euro. Uz to, kripto plaćanja putem Electrocoinovog kripto platnog procesora, PayCeka, sada je moguće izvršavati sa svih 53 kriptovaluta koje su dostupne u ponudi Electrocoin Trade mjenjačnice. Tvrtka je na ovaj način proširila ponudu kriptovaluta u obje usluge, omogućujući svojim korisnicima jednostavan i učinkovit način trgovanja i plaćanja kriptovalutama.

"Europska središnja banka (ECB) trenutno je u procesu uvođenja digitalnog eura, a projekt je još uvijek u pripremnoj fazi koja je započela u listopadu 2023. Ova faza usmjerena je na dovršavanje dizajna digitalnog eura te pripremu potrebne infrastrukture i pravnih okvira za implementaciju. Odluka o tome hoće li se digitalni euro uvesti očekuje se tek 2025.," objašnjava Nikola Škorić, izvršni direktor Electrocoina. "Ponosni smo što smo u ponudu Electrocoin Trade mjenjačnice i kripto platnog procesora, dodali EURS i EURC, dvije najveće kriptovalute čija je jedinična vrijednost vezana uz euro. Ove kriptovalute našim korisnicima omogućuju da već danas koriste digitalne eure za plaćanje kod brojnih trgovaca diljem Hrvatske i EU. Vesele nas inovacije koje dolaze s digitalnim eurom, ali i budućnost u kojoj svatko može sam birati vrstu sustava i eura kojima želi plaćati, bili to tradicionalni sustavi koje podupiru centralne banke te kartičarske i platne institucije, ili decentralizirani sustavi koji su karakteristični za EURS i EURC. Centralizirani platni sustavi koje nude centralne banke te kartičarske i platne institucije su važni, no važne su i alternative koje omogućuju razmjenu vrijednosti bez potrebe za povjerenjem prema instituciji koja izvršava plaćanje."

Electrocoin Trade mjenjačnica (https://electrocoin.eu/hr) je platforma za trgovanje kriptovalutama koja korisnicima omogućuje trgovanje širokim spektrom kriptovaluta bez potrebe za prethodnom registracijom na platformu, dok registrirani korisnici ostvaruju dodatne pogodnosti poput nižih naknada za trgovanje i praćenja svog portfelja kriptovaluta.

PayCek (https://paycek.io/) je Electrocoinov kripto platni procesor koji omogućava trgovcima i pružateljima usluga prihvaćanje plaćanja kriptovalutama. Izjednačavanje ponude kriptovaluta na PayCek kripto platnom procesoru s ponudom kriptovaluta Electrocoin Trade mjenjačnice korisnicima omogućuje još jednostavnije korištenje kriptovaluta u svrhu svakodnevnih plaćanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije