NOVITETI NA TRŽIŠTU

Honor na IFA-i predstavio koncept nove vrste mobitela i najtanji foldable

Foto: Honor
1/7
01.09.2023.
u 07:45

Osim što je tanak i lagan, Honor Magic V2 ima super-lagane i izdržljive titanijske šarke. Iz Honora tvrde da njihove šarke mogu izdržati više od 400.000 savijanja

Kineski brend Honor na velikom sajmu potrošačke elektronike IFA predstavio je svoj dosad najbolji foldable pametni telefon Magic V2 kojim se hvale da je najlakši i najtanji preklopni mobitel na svijetu. Predstavili su i koncept nove vrste mobitela – Honor V Purse – uređaj koji je moguće preoblikovati u - nosivu torbicu. 

“Honorovi preklopni pametni telefoni prešli su dug put, a sa svakom iteracijom pokazali su izvanredan napredak u dizajnu, funkcionalnosti i izdržljivosti. I ne samo to, s našim konceptom Phone-to-Purse koji je oživljen kroz Honor V Purse, istražujemo održiva rješenja koja iskorištavaju novu sklopivu tehnologiju s ciljem osnaživanja kreativnosti i oblikovanja životnog stila budućnosti”, rekao  je George Zhao, izvršni direktor Honora.

Foto: Honor

Neobičan pametni telefon Honor V Purse tanji je od 9 mm kada je sklopljen, što je tanje i od nekih vrhunskih mobitela na tržištu. Uređaj je dizajniran u atraktivnom modnom izričaju zahvaljujući nizu prilagodljivih, uvijek uključenih zaslona koji oponašaju dizajn torbice, uključujući elemente poput lančića, perja i resica koje reagiraju kad je pametni telefon u pokretu. 

Ovaj je mobitel kompatibilan i s različitim izmjenjivim remenima i lančićima koji se pričvršćuju na šarku, pa se može nositi preko ramena, kao i obična torbica. Hoće li takvi uređaji zaživjeti kao trend? Ovo je zasad ipak samo koncept, uređaj još nije spreman za izlazak na tržište. 

Foto: Honor

U Berlinu je Honor predstavio i svoj glavni foldable pametni telefon Honor Magic V2, koji je već ranije najavljen i predstavljen u Kini, a sada prvi put na jednom velikom globalnom eventu. 

VEZANI ČLANCI:

Nova verzija Honorovog preklopnog mobitela donosi jaču bateriju i poboljšanja u korisničkom iskustvu. Honor Magic V2 je najlakši i najtanji preklopni pametni telefon koji je Honor dosad predstavio, težak samo 231 grama i debljine samo 9,9 mm kada je sklopljen. Telefon sadrži novu generaciju silicij-ugljične dvostruke baterije, prosječne debljine od samo 2,72 mm, koja postiže visoki kapacitet do 5000 mAh u prostoru tankog i laganog sklopivog kućišta.

Foto: Honor

Osim što je tanak i lagan, Honor Magic V2 ima super-lagane i izdržljive titanijske šarke. Iz Honora tvrde da njihove šarke mogu izdržati više od 400.000 savijanja, što bi trebalo osigurati do 9 godina korištenja ako se telefon dnevno savija 100 puta. Ako mobitel ne zastari softverski i hardverski u drugim pogledima jer rijetko koji mobitel danas možete kvalitetno koristiti tako dugo. 

Novi Honor Magic V2 ima trostruku stražnju kameru koja uključuje glavnu kameru od 50 MP (f/1.9), ultraširoku kameru od 50 MP (f/2.0) i telefoto kameru od 20 MP (f/2.4). Dvostruka prednja kamera ima dvije 16MP kamere (f/2.2). 

No, za sada se još ne zna točno kada će ovaj uređaj stići na tržište u Europu, vjerojatno će to biti početkom 2024. godine. Također, još službeno nije objavljena ni cijena za Honor Magic V2 preklopni telefon, iako se može očekivati visoka cijena s obzirom na skupoću izrade takvih uređaja. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije