NOVITETI

Honor u Parizu lansirao tri nova mobitela iz serije Honor 200 - fokus na portretnoj kameri

Honor 200 Pro
Foto: Honor
1/3
18.06.2024.
u 09:28

Serija Honor 200 donosi novitete u izradi portretnih fotografija uz pomoć umjetne inteligencije i u suradnji s pariškim studijem Harcourt

Kineski brend mobitela Honor predstavio je u Parizu svoj nove pametne telefone Honor 200, Honor 200 Pro i Honor 200 Lite. Serija Honor 200 koristi tehnologiju umjetne inteligencije za prepoznavanje nijansi svjetla i sjene, omogućujući korisnicima snimanje detaljnih portreta čak i u izazovnim uvjetima osvjetljenja. Iz kompanije najveći fokus stavljaju upravo na novitete u izradi portretnih fotografija. 

Honor 200 Pro ima glavnu portretnu kamerom od 50 MP i telefoto kamerom od 50 MP. U izradi portreta pomaže sustav umjetne inteligencije koji su u Honoru nazvali AI Portrait Engine.  Iz Honora tvrde da nova serija donosi tehnologiju zatamnjivanja ultravisoke frekvencije od 3840 Hz, certificiranu Flicker-free certifikatom od strane TÜV Rheinlanda, za ugodnije gledanje. Uključuje i Natural Tone 2.0, koji optimizira temperaturu boje zaslona prema ambijentalnom svjetlu, i cirkadijalni noćni prikaz koji regulira plavo svjetlo za bolji san.

Novi uređaji imaju zaslon s dinamičkim zatamnjivanjem, smanjujući zamor očiju, te 1.5K četverostruko zakrivljeni lebdeći zaslon s HDR svjetlinom od 4000 nita za izvrsnu vidljivost u svim uvjetima, uključujući izravnu sunčevu svjetlost.
Osim udobnosti i vizualne kvalitete, Honor 200 Pro nudi vrhunske hardverske performanse. Sa silicij-ugljičnom baterijom od 5200 mAh, tvrde da omogućuje do 61 sat streaminga glazbe i brzo punjenje do 100W žično i 66W bežično, postižući potpuno punjenje za samo 41 minutu. 

Honor 200 Pro ima 12 GB memorije, 512 GB prostora za pohranu, i čipset Snapdragon 8s Gen 3 platformu s CPU brzinom do 3 GHz. Operativni sustav MagicOS 8.0, nudi inteligentne AI funkcije kao što su Magic Portal, Magic Capsule i Magic Ring za jednostavnije digitalne interakcije.

Treći predstavljeni telefon Honor 200 Lite opremljen je trostrukim sustavom kamera. Sastoji se od 108 MP glavne kamere s otvorom blende f/1,75, širokokutne i dubinske kamere od 5 MP i makro kamere od 2 MP. Prednja kamera od 50 MP sa svjetlom za selfije stvara umjetnički svjetlosni efekt. Ima 6,7-inčni AMOLED zaslon koji ima PWM zatamnjenje bez rizika za oči od 3240 Hz i vršnom HDR svjetlinom zaslona od 2000 nita, 8 GB RAM-a i 256 GB prostora za pohranu te iznimnom izdržljivošću. 

Između ostaloga, predstavljen je i Honorov MagicBook Pro 16 (verzija s integriranim grafikama) sa 16-inčnim HONOR FullView zaslonom visoke rezolucije od 3072 x 1920. Certificiran od strane TÜV Rheinland za performanse s niskom plavom svjetlošću i bez treperenja, također uključuje način rada za e-knjige i tehnologiju dinamičkog zatamnjenja za smanjenje naprezanja očiju. Pokreće ga Intel Core Ultra 5 procesoro i Intel Arc grafika, HONOR MagicBook Pro 16 nudi High-powered i Smart načine rada za ravnotežu između performansi i potrošnje energije. 

Predstavljajući elegantan dizajn inspiriran prirodom, Honor 200 Pro bit će dostupan u Hrvatskoj u dvije boje: crnoj i mjesečevo bijeloj  po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 799 eura, dok će Honor 200 biti dostupan u smaragdnoj zelenoj i crnoj boji po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 649 eura. Honor 200 Lite će biti dostupan u ponoćno crnoj i tirkiznoj boji po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 329 eura. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije