Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
belgijska organizacija za sigurnost na cestama

Istraživanje pokazalo koje je najsigurnije, a koje najopasnije sjedalo u automobilu za vrijeme nesreće

Jedna osoba poginula u frontalnom sudaru u Sesvetama
Marko Lukunic/PIXSELL
30.04.2023.
u 09:11

Vozač ili vozačica izloženi su 37 posto većem riziku od smrtnog stradavanja u prometnoj nesreći od suvozača, a čak 47 posto više od onih koji sjede na stražnjem sjedalu

Belgijska organizacija za sigurnost na cestama VIAS tvrdi da je vozač automobila ugroženiji od ostalih putnika, usprkos mišljenjima mnogih da će suvozač najvjerojatnije poginuti u nesreći. Vozač ili vozačica izloženi su 37 posto većem riziku od smrtnog stradavanja u prometnoj nesreći od suvozača, a čak 47 posto više od onih koji sjede na stražnjem sjedalu, piše portal gocar.be, a prenosi HAK revija

Najsigurnije mjesto u automobilu je ono na sredini stražnjeg sjedala. No uvjet je da postoji sigurnosni pojas u tri točke i da ga putnik u vozilu koristi. U tom slučaju šanse za preživljavanje rastu za 25 posto u odnosu na suputnike na stražnjem sjedalu.

VIDEO: Prometna nesreća na čvoru Lučko kod Zagreba: Automobil je udario u kamper

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije