CAR OF THE YEAR

Električni automobili na prve tri pozicije: Kia EV6 europski je auto 2022. godine

Foto: Kia Motors
1/5
28.02.2022.
u 18:25

Drugo mjesto zauzeo je Renault Megane E-Tech, a treće Hyundai Ioniq 5. Tako su sve tri titule pripale najnovijim generacijama električnih automobila

Europski je automobil 2022. godine Kia EV6. Drugo mjesto zauzeo je Renault Megane E-Tech, a treće Hyundai Ioniq 5. Tako su sve tri titule pripale najnovijim generacijama električnih automobila.

U finalu izbora bili su još Cupra Born, Ford Mustang Mach-E, Peugeot 308 i Škoda Enyaq iV. Proglašenje izbora Car of the Year (COTY) i ove je godine održano virtualno. Naime, već 11 godina titula europskog automobila godine dodjeljuje se uoči otvaranja međunarodnog salona automobila u Ženevi. Pandemija koronavirusa prisilila je organizatore salona na već treće otkazivanje nekad prestižne izložbe. Stoga je i danas proglašenje najboljeg europskog automobila održano virtualno, bez publike.

O najboljima su glasovali članovi međunarodnog žirija. Iako ih je inače 61, iz 22 europske zemlje, žiri je ove godine suspendirao ruskog predstavnika pa njegovi glasovi nisu priznati. S druge strane, žiriju se pridružila još jedna, ukupno šesta novinarka, pa sad deset posto žirija čine žene. Kia EV6 na tron je zasjela s ukupno prikupljenih 279 bodova. Drugoplasirani Megane E-Tech ima 265 bodova, a Ioniq 5 zaslužio je 261 bod.

 

Komentara 3

Avatar messerschmidt
messerschmidt
14:20 01.03.2022.

O električnim autima možemo suditi kao o cjepivu, tek nakon višegodišnjeg testiranja.

DU
Deleted user
16:36 06.03.2022.

0 bodova. Što će ljudima to kao prvi auto a većina ih ima samo prvi auto.

JO
josmalopanestalo
21:31 01.03.2022.

kibi dabi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije