nagrada b. težak

Miroslav Wranka najbolji je informatički novinar godine

dražen tomić, miroslav wranka, matilda bačelić, oleg maštruko, toni đugum
SAP
16.12.2011.
u 13:01

Zbor informatičkih novinara HND-a proglasio je najbolje novinare i radove godine.

Jubilarna, 10. dodjela novinarskih nagrada "SAP ICT Journalist Prize Božo Težak", na kojoj je Zbor informatičkih novinara HND-a proglasio najbolje novinare i radove za 2010. godinu, održana je u četvrtak u Zagrebu.

Informatičkim novinarom godine proglašen je Miroslav Wranka, samostalni novinar i suradnik vodećih hrvatskih tehnoloških i poslovnih medija. Dobitnica ovogodišnje nagrade u kategoriji najboljeg novinarskog uratka je Matilda Bačelić, novinarka tjednika Lider, dok je izvršni urednik Mreže Oleg Maštruko dobitnik godišnje nagrade u kategoriji najboljeg uredničkog uratka.

– Svaka pohvala godi. No malo koja ima takav značaj kao ona koja stigne od ljudi s kojima dijeliš isti kruh sa sedam kora. Hvala kolegicama i kolegama na povjerenju. Velika je to čast i obveza. Dobio sam nagradu koju tek trebam zaslužiti. Nadam se da ću ta velika očekivanja i ispuniti – rekao je Wranka.

Najboljim novinarskim uratkom žiri je ocijenio članak Matilde Bačelić pod nazivom “IT uštede – Cloud Computing i druge nove mogućnosti” objavljen u tjedniku Lider, dok je najboljim uredničkim uratkom ocijenjen mjesečnik za IT profesionalce Mreža.

Novost je dodjela nagrada za najbolji novinarski uradak i najbolji urednički uradak temeljen na najvećem broju pojedinačnih klikova web-odredišta nagrade SAP Božo Težak. Najboljim uredničkim uratkom proglašen je, prema odabiru čitatelja, Dražen Tomić sa 62 glasa za IT, telekomunikacije i nove tehnologije dnevnika Business.hr, dok je za najbolji novinarski rad sa 103 glasa odabran rad Tonija Đuguma "Broadband – Strategija razvoja izgubljenog vremena“ objavljen u mjesečniku Plan B.

Komentara 1

TO
toni0705
14:11 16.12.2011.

Bravo Siro! Pozdrav iz Legograda!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije