PROPALA MJENJAČNICA

Mt. Gox u staroj lisnici pronašao 200.000 nestalih bitcoina

bitcoin
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
21.03.2014.
u 08:48

Riječ je o digitalnoj lisnici starog formata za koje su u Mt. Goxu mislili da je prazna

Mt. Gox, japanska mjenjačnica za bitcoin koja je u veljači podnijela zahtjev za bankrotom, izvijestila je kako je pronašla 200.000 od 850.000 nestalih bitcoina. Bictoini su pronađeni u staroj digitalnoj lisnici iz 2011. godine.

Kako se objašnjava u priopćenju koje potpisuje direktor Mark Karpeles, riječ je o lisnici starog formata za koje su u Mt. Goxu mislili da je prazna. Međutim, nakon ponovnog skeniranja utvrdili su da se u njima nalazi oko 200.000 bitcoina.

Mt. Gox, nekad najveća mjenjačnica za bitcoin na svijetu, podnijela ja zahtjev za bankrot nakon što je izgubila tisuće bitcoina. Ukradeno je oko 750.000 korisničkih bitcoina te gotovo 100.000 Mt. Goxovih, što čini gotovo 7 posto svih postojećih bitcoina, prenosi BBC.

>> 'Kraj bitcoina' - popularna mjenjačnica zaustavila transakcije

Komentara 1

WT
wtf
16:17 21.03.2014.

Majko mila , ovo su neki naši momci a ne japanci ! Prodaju maglu za pravi cash i bankrotiraju !? Nema tako sposobnog japanca , vjerujte mi . To je momče s brdovitog balkana !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije