Novi MX-5

Najprodavaniji roadster u povijesti ima novo izdanje, Mazda je za njegovu premijeru odabrala naš grad

Foto: Mazda
1/12
26.08.2024.
u 08:00

Japanski proizvođač za službeno fotografiranje novog modela izabrao je naš Zadar i njegovu okolicu. Evo što novitet donosi u slavljeničkom izdanju, osmišljenom povodom 35. obljetnice modela

Mazda MX-5, najprodavaniji roadster u povijesti, slavi 35 godina od svog predstavljanja. A uz obljetnicu, Mazda je ponudila i novu modelsku godinu svog kultnog automobila i sada je dostupan na svim ovlaštenim Mazdinim prodajnim mjestima širom Europe. Ovaj automobil, koji već tri i pol desetljeća redefinira užitak u vožnji, savršen je izbor za rashlađujuću ljetnu vožnju. Od svog debija na sajmu automobila u Chicagu u veljači 1989. godine, Mazda MX-5 postala je sinonim za užitak u vožnji, utjelovljujući duh laganih, zabavnih roadstera. Tijekom godina MX-5 je evoluirala, ali je ostala vjerna svojoj osnovnoj filozofiji – pružanju neusporedivog iskustva vožnje. S preko 1,25 milijuna prodanih primjeraka, ova Mazda drži Guinnessov svjetski rekord kao najprodavaniji sportski automobil dvosjed. Otkad je Bob Hall koncipirao ovaj model, putovanje Mazde MX-5 bilo je ispunjeno inovacijama i strašću. Svaka generacija donijela je nova poboljšanja, zadržavajući lagani, okretni duh koji definira MX-5.

Foto: Mazda

 

Model MX-5 za 2024. godinu nastavlja tradiciju s profinjenim dizajnom i naprednim značajkama. Nove dizajnerske značajke uključuju blaga ažuriranja dizajna poput naprednih LED prednjih svjetala, poboljšanih stražnjih svjetala i novu opciju boje "Aero Grey Metallic", uz šest drugih boja. Najnoviji model ima sveobuhvatan niz sigurnosnih sustava, uključujući sustav upozorenja na izlazak iz trake (LDWS), pomoć pri naglom kočenju i novi sustav ublažavanja jačine sekundarnih sudara. Napredni infotainment dodatno je ažuriran uz i sada ima 8,8-inčni zaslon u boji osjetljiv na dodir, bežičnu integraciju pametnih telefona i poboljšanu kvalitetu stražnje kamere.

Uvođenjem DSC-Track moda za optimiziranu vožnju unutar traka i novi asimetrični diferencijal s ograničenjem proklizavanja uparen s motorom Skyactiv-G 2.0 snage 184 KS nudi još više zabave u vožnji i bolje performanse. Uz 2-litreni benzinac, MX-5 se nudi i uz 1,5-litreni atmosferski benzinski motor sa 132 KS čija je početna cijena 36.344 eura. A za fotografiranje obljetničke serije kultnog ljetnog automobila Mazda je izabrala Hrvatsku. Snimljene su u blizini Zadra. Zadar sa svojim zadivljujućim obalnim cestama i povijesnim šarmom nudi idealno okruženje. Jedinstveni krajolik grada pruža savršeno iskustvo vožnje, ističući sve sposobnosti modela MX-5, kažu u Mazdi.

Foto: Mazda

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije