Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Osijek kao platno svjetskih umjetnika: Festival grafita Oscans oduševio velike i male građane

Foto: PROMO
1/17
18.06.2024.
u 16:28

Ovoga lipnja grad Osijek pretvorio se u epicentar urbane kulture zahvaljujući OSCANS festivalu.

Ovoga lipnja grad Osijek pretvorio se u epicentar urbane kulture zahvaljujući OSCANS festivalu. Mladi entuzijasti iz udruge Osječka tvornica ideja stvorili su nezaboravnu atmosferu okupivši preko 20 umjetnika iz sedam država. Kroz grafite, radionice i natjecanja, pokazali su da je ulična umjetnost puno više od pukog šaranja po zidovima.

Osječani svih generacija uživali su u eksploziji boja i kreativnosti, a posebno su oduševile dječje radionice crtanja grafita. Posjetitelji su sudjelovali u radionicama crtanja grafita, ukrašavanja odjeće i izrađivanja stickera.

Drugi po redu Oscans festival je prošao odlično, umjetnici su jako zadovoljni, zaista pohvale s njihove strane dolaze u velikom broju. Građani kažu da ovakvih urbanih evenata treba što više u Osijeku. Jako nas veseli što su dječje radionice crtanja grafita okupile više od 80 djece što pokazuje da je potreba za ovakvom vrstom umjetnosti velika - rekli su iz Osječke tvornice ideja.

Iako ulična umjetnost danas više nije tabu, nekoć je bila i popularnija no što je danas, a to su pokazale reakcije nekih posjetitelja.

– Tijekom dnevnog dijela i noćnog dijela (aftera) vidjeli smo da su se okupile sve dobne skupine, od najmlađih do najstarijih. Starije duše su nam prilazile i govorile kako je događaj odličan, te ih je vratio u neke dane njihove mladosti kada je urbana kultura bila popularnija, odnosno street art. After party je trajao dugo u noć, gdje su DJ-evi rasplesali okupljene… to je dokaz da je festival bio uspješan, objasnili su organizatori.

Foto: PROMO

 

A, da moderna tehnologija i umjetnost idu ruku pod ruku pokazao je POCO F6 Pro koji je, s impresivnom kamerom i vrhunskim performansama, bio je savršen partner za hvatanje svakog detalja ovog urbanog događaja. Njegova napredna tehnologija omogućila je umjetnicima da zabilježe svoje kreacije u punom sjaju, a posjetiteljima da uhvate nezaboravne trenutke festivala.

POCO F6 Pro, moćni uređaj iz Xiaomi grupacije u distribuciji tvrtke Bijelić Co, omogućuje svima da izraze svoju kreativnost i podijele svoju viziju svijeta, a do kraja lipnja dostupan je po promotivnoj cijeni na webshopu mi.hr.

Foto: PROMO

OSCANS festival još je jednom potvrdio da Osijek ima vibrantnu urbanu scenu, a POCO F6 Pro bio je tu da to zabilježi i podijeli sa svijetom. Ovo je samo početak jedne lijepe priče o umjetnosti, tehnologiji i pozitivnim promjenama.

1/15
Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije