IZ RUSIJE S LJUBAVLJU

Popularna franšiza širi se po metropoli: Tražene su Capricciosa i ljuta bijela, a Dodo pizza uskoro stiže i u Maksimir

Zagreb: Dodo pizzeria
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/23
07.09.2024.
u 09:17

Osim konzumacije u lokalu, pizzerija radi i na principu dostave u vlastitom aranžmanu koja je, napominje, za sad ograničena, no dostave u svaki kutak metropole moguće su putem popularnih aplikacija kao što su Wolt, Glovo i Bolt Food

Njihova priča počela je 2011. i to s tek nekoliko poslovnica u Rusiji. Danas su jedna od najpoznatijih franšiza u čijim se pizzama gušta u 22 zemlje svijeta, a prave se u više od 1200 njihovih restorana. Radi se, dakako, o Dodo pizzi u kojoj odnedavno mogu uživati i Zagrepčani, a prvi njihov restoran u metropoli smjestio se na Trešnjevki, točnije u Tratinskoj 12. 

– Franšiza se konstantno širi, a trenutno je fokusu područje Balkana. Nedavno smo prvi restoran otvorili i u Srbiji, širimo se po Sloveniji, a planiramo otvoriti i još nekoliko restorana u Zagrebu – kaže voditelj restorana Alen Obrazović. Drugi restoran, dodaje, u metropoli bi se trebao otvoriti krajem ove ili početkom iduće godine, a otkrio je tek da će se nalaziti negdje na području Maksimira

VEZANI ČLANCI: 

Od drugih fast food lanaca restorana poput pizzerija Pizza Hut i Domino's, kaže, razlikuju se po primjeni digitalnih tehnologija u poslu. 

– Cijeli digitalni sustav koji podržava rad pizzerije je naš vlastiti proizvod. U svakom trenu možemo prilagoditi digitalni sustav našim potrebama. Kupac može gledati svaki detalj svoje narudžbe i pratiti kako se radi njegova narudžba – dodaje. 

Osim konzumacije u lokalu, pizzerija radi i na principu dostave u vlastitom aranžmanu koja je, napominje, za sad ograničena, no dostave u svaki kutak metropole moguće su putem popularnih aplikacija kao što su Wolt, Glovo i Bolt Food. Trenutno je u ponudi 18 vrsta pizza, a ako se ne možete odlučiti u kojoj želite guštati, ne brinite, jer u ponudi je i varijanta pola - pola. 

Zagreb: Dodo pizzeria
1/23

– Kod izrade tijesta držimo se klasične recepture i radimo ga od brašna, vode, ulja, kvasca, malo soli i šećera. No bitno nam je da svakodnevno ne proizvodimo velike količine da ne stoji predugo, odnosno da uvijek bude svježe – objašnjava Obrazović. Za izradu, kako tijesta, tako i cijelih pizza, koriste isključivo sastojke koji se proizvode u Hrvatskoj te tako podupiru lokalna gospodarstva. Peku se svega pet minuta i to u tunelskoj peći iz koje svakodnevno izađe više od 300 primjeraka ovog specijaliteta. 

Najpopularnija među Zagrepčanima je klasična Capricciosa s umakom od rajčice, šunkom, mozzarellom, gljivama koja u maloj verziji stoji 7,50 eura, velika je 8,90, a jumbo dva eura više. Tražena je, kažu, i ljuta bijela koju odlikuju bijeli umak, piletina, mozzarella, ljubičasti luk, kukuruz i nasjeckane Jalapeño papričice, a poseban šmek daje chipotle umak. Malu ćete platiti 8,50 eura, veliku 9,90, a jumbo 11,90 eura. 

VEZANI ČLANCI: 

Kad ste već ondje, ne propustite kušati slavni Dodster, odnosno tortilju koja se po cijeni od 3,50 eura nudi u tri varijante. Na jelovniku je tako klasična s piletinom, mozzarellom, cherry rajčicama, ranch umakom i suhim češnjakom, a za ljubitelje ljutog u ponudi je i ona s dodatkom Jalapeño papričica. 

– Stalno imamo neke popuste i akcije pa tako, primjerice, djeca u starosti do deset godina mogu donijeti vlastiti crtež pizze, a onda u jednoj guštati potpuno besplatno – kaže. 

Za one nešto starije u ponudi je pak Combo ručak u kojemu ćete za 10,49 eura dobiti pizzu, Dodster te piće po izboru, dok je za tulume najbolja opcija ponuda od pet pizza za 32,90 eura. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije