Njihova priča počela je 2011. i to s tek nekoliko poslovnica u Rusiji. Danas su jedna od najpoznatijih franšiza u čijim se pizzama gušta u 22 zemlje svijeta, a prave se u više od 1200 njihovih restorana. Radi se, dakako, o Dodo pizzi u kojoj odnedavno mogu uživati i Zagrepčani, a prvi njihov restoran u metropoli smjestio se na Trešnjevki, točnije u Tratinskoj 12.
– Franšiza se konstantno širi, a trenutno je fokusu područje Balkana. Nedavno smo prvi restoran otvorili i u Srbiji, širimo se po Sloveniji, a planiramo otvoriti i još nekoliko restorana u Zagrebu – kaže voditelj restorana Alen Obrazović. Drugi restoran, dodaje, u metropoli bi se trebao otvoriti krajem ove ili početkom iduće godine, a otkrio je tek da će se nalaziti negdje na području Maksimira.
VEZANI ČLANCI:
Od drugih fast food lanaca restorana poput pizzerija Pizza Hut i Domino's, kaže, razlikuju se po primjeni digitalnih tehnologija u poslu.
– Cijeli digitalni sustav koji podržava rad pizzerije je naš vlastiti proizvod. U svakom trenu možemo prilagoditi digitalni sustav našim potrebama. Kupac može gledati svaki detalj svoje narudžbe i pratiti kako se radi njegova narudžba – dodaje.
Osim konzumacije u lokalu, pizzerija radi i na principu dostave u vlastitom aranžmanu koja je, napominje, za sad ograničena, no dostave u svaki kutak metropole moguće su putem popularnih aplikacija kao što su Wolt, Glovo i Bolt Food. Trenutno je u ponudi 18 vrsta pizza, a ako se ne možete odlučiti u kojoj želite guštati, ne brinite, jer u ponudi je i varijanta pola - pola.
– Kod izrade tijesta držimo se klasične recepture i radimo ga od brašna, vode, ulja, kvasca, malo soli i šećera. No bitno nam je da svakodnevno ne proizvodimo velike količine da ne stoji predugo, odnosno da uvijek bude svježe – objašnjava Obrazović. Za izradu, kako tijesta, tako i cijelih pizza, koriste isključivo sastojke koji se proizvode u Hrvatskoj te tako podupiru lokalna gospodarstva. Peku se svega pet minuta i to u tunelskoj peći iz koje svakodnevno izađe više od 300 primjeraka ovog specijaliteta.
Najpopularnija među Zagrepčanima je klasična Capricciosa s umakom od rajčice, šunkom, mozzarellom, gljivama koja u maloj verziji stoji 7,50 eura, velika je 8,90, a jumbo dva eura više. Tražena je, kažu, i ljuta bijela koju odlikuju bijeli umak, piletina, mozzarella, ljubičasti luk, kukuruz i nasjeckane Jalapeño papričice, a poseban šmek daje chipotle umak. Malu ćete platiti 8,50 eura, veliku 9,90, a jumbo 11,90 eura.
VEZANI ČLANCI:
Kad ste već ondje, ne propustite kušati slavni Dodster, odnosno tortilju koja se po cijeni od 3,50 eura nudi u tri varijante. Na jelovniku je tako klasična s piletinom, mozzarellom, cherry rajčicama, ranch umakom i suhim češnjakom, a za ljubitelje ljutog u ponudi je i ona s dodatkom Jalapeño papričica.
– Stalno imamo neke popuste i akcije pa tako, primjerice, djeca u starosti do deset godina mogu donijeti vlastiti crtež pizze, a onda u jednoj guštati potpuno besplatno – kaže.
Za one nešto starije u ponudi je pak Combo ručak u kojemu ćete za 10,49 eura dobiti pizzu, Dodster te piće po izboru, dok je za tulume najbolja opcija ponuda od pet pizza za 32,90 eura.