Pametni uređaji

Prodaja iPhonea porasla 131 posto u prvom tromjesečju 2010.

iPhone OS 4 (1)
AFP/Reuters
10.05.2010.
u 08:41

Velikim porastom prodaje Apple se probio na treće mjesto među proizvođačima "pametnih" mobilnih telefona, a tržištem i dalje dominiraju Nokia i RIM.

Prodaja iPhonea u prvom tromjesečju ove godine porasla je 131 posto u odnosu na isto razdoblje lani, pokazuju istraživanja tržišta tvrtke IDC.

Ukupno je prodano 8,8 milijuna iPhonea u prva tri mjeseca ove godine, dok ih je u istom lanjskom razdoblju isporučeno 3,8 milijuna. Ovim velikim porastom prodaje Apple se probio na treće mjesto među proizvođačima "pametnih" mobilnih telefona. Tržištem i dalje dominira Nokia, koja je prodala 21,5 milijuna "pametnih" mobilnih telefona, a na drugome mjestu je Research In Motion (RIM) s isporučenih 10,6 milijuna uređaja. Tržišni udio Nokije ostao je neizmijenjen u odnosu na godinu ranije te i dalje drži 39,3 posto tržišta, dok je RIM-ov udio pao sa 20,9 na 19,4 posto. Jedino je Appleov udio porastao sa 10,9 na 16,1 posto.

U IDC-u su istaknuli da su svi proizvođači isporučili 54,7 milijuna  "pametnih" mobilnih telefona u prvom tromjesečju, što je  56,7 posto više u odnosu na isto razdoblje lani.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije