Kibernetička sigurnost

ReversingLabs u finalu prestižne sigurnosne nagrade SC Awards 2024

05.09.2024.
u 11:29

Proizvod Spectra Assure™ konkurira u kategoriji najboljeg rješenja za sigurnost lanca opskrbe

IT kompanija ReversingLabs ovih je dana objavila da je njihov proizvod Spectra Assure ušao u finale prestižne sigurnosne nagrade SC Awards 2024 u kategoriji rješenja za sigurnost lanca opskrbe (Best Supply Chain Security Solution). Ta se nagrada već 27 godina dodjeljuje rješenjima, organizacijama i pojedincima za iznimna postignuća u unapređenju informacijske sigurnosti.

Iako su u zadnje tri godine napadi na lanac nabave softvera porasli za više od 1000%, organizacije nisu spremne za njih. Spectra Assure prepoznaje i zaustavlja takve vrste napada. Pruža više od tradicionalnih AST alata za sigurnost aplikacija: prepoznaje malware, neovlašteno mijenjanje softvera, probleme s potpisom, curenje tajni i druge prijetnje, jer analizira kompletnu binarnu strukturu softvera – vlastiti, komercijalni i otvoreni kôd, kao i artefakte uključene u build.

Spectra Assure za sada je jedino rješenje u sigurnosnoj industriji koje složenu binarnu analizu izvodi pomoću umjetne inteligencije. Radi ono što drugi alati za sigurnost aplikacija ne mogu: prepoznaje rizike i prijetnje čak i u aplikacijama čija se veličina mjeri u gigabajtima. To čini u svega nekoliko minuta, bez potrebe za izvornim kôdom.

ReversingLabs nedavno je predstavio izvješće SAFE kao sastavni dio proizvoda Spectra Assure. To izvješće pruža najopsežniji popis komponenti i međuovisnosti (Software Bill of Materials, SBOM) te procjenu rizika za bilo koju aplikaciju. Izvješće SAFE pruža transparentnost i vidljivost ključnim dionicima u lancu nabave softvera – razvojnim timovima, voditeljima kibernetičke sigurnosti i menadžerima rizika - jer se može sigurno dijeliti među dobavljačima i kupcima softvera.

“Finalisti nagrade SC Awards 2024 na čelu su inovacije i vodstva u kibernetičkoj sigurnosti,” izjavio je Tom Spring, direktor uredništva u medijskoj kući SC Media, koja dodjeljuje nagradu. „Ova rješenja, organizacije i stručnjaci pokazali su izvanredne sposobnosti za odgovor na kibernetičke prijetnje koje su danas složene i stalno se mijenjaju. Ponosni smo što prepoznajemo njihov doprinos kibernetičkoj sigurnosti.”

“SC Awards u proteklih 27 godina prepoznaju najbolje, najinovativnije ljude, proizvode i tvrtke u kibernetičkoj sigurnosti i čast nam je ući u finale,” rekao je Mario Vuksan, predsjednik uprave i suosnivač ReversingLabsa. “Ovo priznanje pokazuje koliko smo posvećeni pružanju vrhunske zaštite od napada u lancu opskrbe za proizvođače softvera, kao i pružanju ključnih analiza rizika za kupce poslovnog softvera. Provodeći potpunu analizu čitavog softverskog paketa, Spectra Assure pruža organizacijama sigurnost koja im je potrebna za pouzdanu implementaciju softvera.”

O finalistima i dobitnicima nagrade odlučuje istaknuti žiri kojeg čine stručnjaci za kibernetičku sigurnost, lideri u sigurnosnoj industriji i članovi CyberRisk Alijanse iz sektora zdravstva, financija, obrazovanja i tehnologije. Dobitnici će biti proglašeni 17. rujna. Popis ovogodišnjih finalista je ovdje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije