TREĆA GENERACIJA

Škoda u Ženevi predstavlja koncept nove Fabije

Škoda Fabia
Škoda
03.02.2014.
u 10:56

Nova Fabia bit će prvi model na skraćenoj verziji VW-ove platforme MQB naziva MQB-A

Škoda će na auto-salonu u Ženevi u ožujku predstaviti koncept nove Fabije, javlja Autocar. Nova Fabia na bit će puštena u prodaju na početku iduće godine.

Bit će to prvi model na skraćenoj verziji VW-ove platforme MQB naziva MQB-A. Drugi auti na toj platformi bit će VW Polo i Seat Ibiza. Nova Fabia time će biti šira i duža od aktualnog modela, s više prostora u unutrašnjosti i prtljažniku.

Što se dizajna tiče, novu Fabiju obilježit će elementi novog dizajnerskog jezika Škode, već demonstriranom na Yetiju, uključujući istaknutiju prednju masku s većim znakom Škode. Šef tvrtke Winfried Vahland ranije je za Autocar rekao da će nova Fabia izgledati mladenačkije, niže i emocionalnije, s elementima rally auta S2000.

Podsjetimo, Fabia se proizvodi od 1999. godine kada je uvedena kao nasljednica Felicije. Aktualna, druga generacija predstavljena je 2007. godine upravo na auto-salonu u Ženevi te je puštena u prodaju iste godine.

Škoda je u 2013. godini kupcima isporučila 202.000 primjeraka Fabije, 16 posto manje nego u 2012. godini. Fabia je tako lani bila drugi najprodavaniji auto češke marke, iza Octavije, koja je prodana u 359.600 primjeraka.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar SMECHAR
SMECHAR
07:40 04.02.2014.

Jako ružan auto. U toj Škodi dizajneri spavaju godinama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije