Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Najbrži prst"

U samo dva sata razgrabljeno 15 milijuna eura poticaja za ekološka vozila

22.04.2024.
u 11:26

Javni poziv otvoren je danas u 9 sati, a već u 11 sati probijen je budžet od 15 milijuna eura. Moglo se dobiti 9000 eura za električno vozilo, 5000 eura za plug-in hibrid i 2500 eura za električni moped, motocikl ili četverocikl

U samo dva sata od otvaranja javnog poziva za sufinanciranje energetski učinkovitih vozila rezerviran je kompletan budžet od 15 milijuna eura. Javni poziv je otvoren danas u 9 sati, a točno u 11 sati na službenoj stranici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost gdje su se prijave, odnosno rezervacija poticaja, mogla pratiti u realnom vremenu, dostignuto je 15 milijuna eura, koliki je bio proračun za građane. Za električni automobil se moglo dobiti do 9000 eura, za plug-in hibrid do 5000 eura, a za električni moped, motocikl ili četverocikl do 2500 eura. Kao i prošlih godina prijave su u ime građana podnosili ovlašteni trgovci koji su se prijavili na poseban javni poziv, a građani su kod njih morali "zakapariti" vozilo za koje su od Fonda zatražili poticaj. Kako je 15 milijuna eura dovoljno za 1666 punih poticaja od 9000 eura, a budžet je "probijen" za svega dva sata, zasigurno je interes bio veći nego što je bilo novca za poticaje. Pogotovo jer je zadnji javni poziv za sufinanciranje energetski učinkovitih vozila bio u lipnju 2022. godine. Stoga je ponovno "najbrži prst" ovlaštenih trgovaca odlučio tko će dobiti poticaje.

 


Za one koji su rezervirali sufinanciranje sada slijedi potpisivanja ugovora i pravovaljana kupnja vozila, nakon koje će Fond korisniku isplatiti sredstva jednokratno, na temelju obostrano potpisanog ugovora, u roku od 30 dana od zaprimanja potpune dokumentacije za isplatu priznate od Fonda. A za sve one koji ovoga puta nisu uspjeli dobiti poticaj, ostaje nada da se na idući javni poziv neće čekati dvije godine.

Komentara 3

KI
kingtom
17:34 22.04.2024.

Ko ima, sada ima još više, ko nema niti neće.

NK
Najam krova
20:06 22.04.2024.

Najbrži prst, namještaljka za prijatelje i netjake.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije