U 92. godini

Umro Hubert Schlafly, izumitelj blesimetra

televizija
Patrik Macek/Pixsell
27.04.2011.
u 17:43

Prvi političar koji se poslužio blesimetrom bio je bivši predsjednik SAD-a H. Hoover na konvenciji Republikanske stranke 1952.

Prošlog je tjedna je u svom domu u Connecticutu u 92. godini nakon kratke bolesti umro Hubert Schlafly mlađi, ključni član ekipe koja je u ranim pedesetima za 20th Century Fox napravila prvi blesimetar da bi glumcima olakšala pamćenje dijaloga. Njegov izum, motorizirana rola papira u kovčegu, bio je prvi put stavljen iza kamere na snimanju jedne sapunice.

Prvi političar koji se poslužio blesimetrom bio je bivši predsjednik SAD-a H. Hoover na konvenciji Republikanske stranke 1952., a svi američki predsjednici nakon toga koristili su se tim pomagalom. Sam Schlafy, vlasnik 16 različitih patenata i dobitnik tehničkog Emmyja 1992. za svoj udio u stvaranju video-on-demand sustava te osnivač i predsjednik tvrtke TelePrompTer Corp, svoj najpoznatiji izum prvi put je upotrijebio 2008. kako bi održao govor na jednoj tehnološkoj konferenciji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije