inicijativa

Adris pokrenuo projekt zapošljavanja visokoobrazovanih

ante vlahović
Antonio Bronić/PIXSELL
20.11.2010.
u 12:21

Projekt pod nazivom "Budućnost u Adrisu“ obuhvaća jednogodišnji plaćeni pripravnički staž i dodatno usavršavanje u članicama Adris grupe, a potom i zapošljavanje najboljih kandidata

Adris grupa pokrenula je projekt zapošljavanja mladih, visokoobrazovanih ljudi, koji su tijekom studiranja imali visok prosjek ocjena. Projekt pod nazivom "Budućnost u Adrisu“ obuhvaća jednogodišnji plaćeni pripravnički staž i dodatno usavršavanje u članicama Adris grupe, a potom i zapošljavanje najboljih kandidata. Pravila natječaja tvrtka je objavila na svojoj web stranici, a uključiti se mogu osobe koje su završile fakultet ili poslijediplomski studij u Hrvatskoj ili inozemstvu, s prosjekom ocjena ne manjim od 4,0. Maksimalna je starost 30 godina.

- Većina uspješnih hrvatskih kompanija mlade ljude bez radnog iskustva često ostavlja pred zatvorenim vratima, a u prilog tome govori i činjenica da mladi između 18 i 30 godina u ukupnoj brojci nezaposlenih participiraju s više od 32 posto. Pokretanjem ovog projekta, želimo utjecati na promjenu mentaliteta u hrvatskom gospodarstvu, potičući i druge korporacije u zemlji na sličan iskorak, kako bi se dogodile pozitivne promjene u društvu, vratilo međusobno povjerenje i optimizam te zaustavio odljev obrazovanih mladih ljudi, koji su u potrazi za dobrim i sigurnim zaposlenjem sve više spremni napustiti Hrvatsku - poručuju iz tvrtke.

Ključne riječi

Komentara 11

OB
-obrisani-
16:37 20.11.2010.

Imaju lovu. Pitam se, odkuda im?

DU
Deleted user
17:07 20.11.2010.

to su samo najave. kako bi bilo da kazu np. da upravo zele investirati, bolje receno investiraju, vise mil. eura u bilo sto i da im je dugotrajno potrebno svake godine toliko i toliko novih specijalista. Ne, oni se najavljujuu kao da su prosvjetna ustanova. Koja kultura kod vas u HR.

LO
lopata
09:05 21.11.2010.

Zivio sam u Nizozemskoj sa Nizozemcima.Sa njima se druzio upoznao velik broj visoko obrazovanih. Oni se nikad ne hvale sa fakultetima, ne pokazuju razliiku izmedu njih i nizeg obrazovanog. Dok u Hrvatskoj se hvale svojim fakultetima.Vjerujem da ti koji se hvale su kupili fakultet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije