Stabilizacija

Nakon sedam tjedana, pad cijena goriva

gorivo
Dusko Jaramaz/PIXSELL
14.03.2015.
u 13:19

Nakon sedam tjedana neprekidnog rasta, cijene goriva u Hrvatskoj idućega tjedna napokon bi mogle pasti.

Nakon sedam tjedana neprekidnog rasta, cijene goriva u Hrvatskoj idućega tjedna napokon bi mogle pasti. Prema informacijama portala cijenegoriva.info spremnik benzina od 50 litara trebao bi biti jeftiniji za jednu kunu, dok bi spremnik dizela od 50 litara trebao biti 4 kune jeftiniji.

Još u utorak je portal cijenegoriva.info najavio mogućnost stabilizacije cijena s obzirom na kretanje cijena nafte na svjetskim tržštima, kao i nepovoljnog kretanja tečaja dolara i kune. Naime, u posljednjih mjesec dana cijena sirove nafte pala je 8,5 posto. Istovremeno, dolar je ojačao 6,6 posto u odnosu na kunu. Dakle, razlika je dva postotna boda, a bazna cijena benzina (to je cijena bez PDV-a i trošarina) bi mogla s idućim pojefinjenjem biti 0,4 posto manja. Dakle, po ovom izračunu ima još prostora pojeftinjenju.

>> 9 načina kako da idući mjesec budete bogatiji

Komentara 3

Avatar Oneill
Oneill
19:51 14.03.2015.

Neznam cemu sad kunu vise placamo mozda radi € mozda radi$ a cinimi se najvise radi lo.....ka.

Avatar Mihovil101
Mihovil101
00:26 15.03.2015.

Pojeftinjenje do bola :((( koja lakrdija!

TH
than
11:51 15.03.2015.

Ne znam gdje da ulozim ovu kunu sto sam ustedio. Jos spremnik, dva i ostati ce mi za jedan slanac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije