Ima li rješenja?

Danas zadnji rok za dogovor o Zračnoj luci Zagreb

štrajk (1)
Davor Puklavec/PIXSELL
17.07.2013.
u 11:57

– Nisu u tijeku razgovori i ne znamo hoće li ih danas biti. Zasad nemamo nikakvih informacija na tu temu – rečeno nam je iz Ureda glasnogovornice Ministarstva

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić ovih je dana u jednoj svojoj izjavi današnji dan označio kao zadnji rok za usuglašavanja svih točaka ugovornih obveza u vezi sa Zračnom lukom Zagreb te najavio da će biti raspisan novi natječaj za koncesiju na bude li dogovor postignut najkasnije danas. Iako HRT piše da su danas u tijeku razgovori između predstavnika Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture i francuskog konzorcija Zagreb Airport International Company (ZAIC), iz Ministarstva su nam to demantirali.

– Nisu u tijeku razgovoru i ne znamo hoće li ih danas biti. Zasad nemamo nikakvih informacija na tu temu – rečeno nam je iz Ureda glasnogovornice Ministarstva.

Podsjetimo, razgovori traju od ponedjeljka, a najvažniji problem koji još treba riješiti su pojedinosti ZAIC-ova aranžmana s bankama, javlja HRT. U Ministarstvu ocjenjuju da se ne događa ništa dramatično, a ministrovu izjavu stavljaju u kontekst njegovih očekivanja da će razgovori završiti najkasnije danas.

Ugovor o koncesiji za izgradnju i upravljanje Zračnom lukom Zagreb potpisan je 11. travnja prošle godine. Njime je ZAIC dobio 30-godišnju koncesiju za gradnju novog putničkog terminala na zagrebačkom aerodromu i upravljanje postojećim i novoizgrađenim terminalom te pripadajućom infrastrukturom.

No koncesionar još nije zatvorio financijsku konstrukciju, što je glavni preduvjet za preuzimanje aerodroma i početak radova. Prema koncesijskom ugovoru, ZAIC bi u prvoj fazi trebao uložiti oko 190 milijuna eura i izgraditi terminal za 3,5 milijuna putnika godišnje.

>>Investitor bez novca? Zračna luka Zagreb dovedena u pitanje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije