VIRTUALNI SUSRET 'SMART TOURISM 5.0'

Dobar je trenutak da se smanji ovisnost o portalima za buking

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/2
05.05.2020.
u 19:36

Ivana Budin Arhanić iz Valamar Riviere ističe da je novi trend nuditi samo lokalno i autentično

Kako će izgledati turizam u idućim mjesecima, koje su hrvatske prednosti i stvara li kriza priliku za kreiranje novih proizvoda, cjelogodišnji turizam i aktiviranje manje popularnih destinacija, pitanja su na koja su domaći i međunarodni stručnjaci jučer odgovarali tijekom virtualnog susreta Smart Tourism 5.0.

– Sezona 2020. je manje-više izgubljena, ali Hrvatska ima šansu umanjiti minuse koji se očekuju. Mogli bismo profitirati od činjenice da smo dostupni automobilom, a mislim da bi se trebalo fokusirati na bilateralne dogovore s drugim državama o uvjetima za kretanje ljudi – kaže Siniša Topalović, direktor konzultantske kuće Horwath HTL.

Predstavnica uprave Valamar Riviere Ivana Budin Arhanić ističe da u toj kompaniji razrađuju više scenarija kako pomiriti kvalitetu usluge i pojačane zdravstvene mjere te da je neizvjesnost i dalje velika.

– Svijet govori o novim trendu: ne nuditi ono što postoji svagdje, već samo autentično i lokalno. To je šansa i za produljenje sezone – kaže Budin Arhanić.

Za Jana de Jonga iz tvrtke Webpower Adria prioritet je fokus na domaće namirnice te izravan kontakt s gostima: “Da ja imam objekt koji treba napuniti, potrudio bih se da što manje ovisim o buking-portalima. Tko neki proizvod može bolje prodati od samog domaćina? Također, trebalo bi se usredotočiti i na stvaranje vlastite publike na društvenim mrežama i YouTubeu te stvaranje vlastite baze potencijalnih gostiju.”

>> Promo video Hrvatske turističke zajednice

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije