CIJENE ŠOKIRALE VELIKE I MALE KORISNIKE

Domac: HEP Plin može amortizirati udar cijena plina

Kutina: Tvornica umjetnih gnojiva Petrokemija
Boris Scitar/Vecernji list
26.01.2022.
u 06:26

Osim u industriji plin se kod nas koristi u bolnicama, školama... Nijedan proračun nije predvidio pet puta više izdatke za plin i sad će se takva politika vratiti i državi, kaže Lovrinčević

Komentara 11

TA
Tajg
07:17 26.01.2022.

Vrijeme je za elektrolizu vodika,energiju bioloških masi,sunce i vjetar!! Što prije počnemo, manji troškovi i neovisnost od plina prije svega kraj ovisnosti od uvoza.

MP
marinko.przolica
09:28 26.01.2022.

Svakom racionalnom treba biti jasno da se radi o tržišnoj manipulaciji velikih trgovaca koji nadoknađuju smanjene prihode rekordno niskih cijena iz prvog dijela 2021 i 2020. godine... U RH se to malo zna jer su nas i u tim godinama monipolisti derali. Prekomjerni prihodi dobavljača iz tih godina bi trebali biti sasvim dovoljni za premoštenje ovog kratkoročnog povečanja... Tko misli da je država ili državne tvrtke u stanju bilo što korisno napraviti je u velikoj zabludi... Svaku nazovi intervenciju ćemo višestruko skuplje platiti u budućnosti...

Avatar javorko
javorko
07:29 26.01.2022.

može pojasnje kakve veze HEP ima s plinom ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?