tjedni pregled

Fondovi rasli četvrti tjedan, najviše rastao NETA US Algorithm

zagrebačka burza
Davor Višnjić/PIXSELL
03.03.2014.
u 18:11

Današnja glavna tema je novonastala situacija u Ukrajini, koja se negativno odražava na burzovne indekse, javlja hrportfolio.hr.

Pozitivni trend kod fondova se nastavio i četvrti tjedan uzastopno te je od ukupno 74 aktivnih fondova, u proteklom tjednu 60 fondova poraslo. U minusu je tjedan završilo 14 fondova. Tjedne promjene svih fondova kretale su se u rasponu od +2,28 do -2,46 posto. Pet fondova je raslo za više od jedan posto, a isto toliko ih je palo za više od jedan posto. Današnja glavna tema je novonastala situacija u Ukrajini, koja se negativno odražava na burzovne indekse, javlja hrportfolio.hr.

Od ukupno 33 dionička fonda 23 su porasla. Najviše je rastao NETA US Algorithm za 2,28 posto koji je postao i dobitnik tjedna a slijede VB CROBEX10 i ZB trend s tjednim rastom od 1,70 odnosno 1,68 posto. U grupi dioničkih fondova najveći pad zabilježio je fond KD Nova Europa (-2,46%) koji je postao i gubitnik tjedna, a slijedi PBZ I-Stock s padom od -1,51 posto.

Kod mješovitih fondova je od ukupno njih 13, u proteklom tjednu devet fondova poraslo. Predvode ih ZB global (+0,80%) i Allianz Portfolio s rastom od 0,73 posto. Tri su mješovita fonda pala, najviše KD Balanced za 1,94 posto, a slijedi Agram Trust s tjednim minusom od 0,59 posto.

Obveznički fondovi bilježe odlične tjedne rezultate te je osam od devet fondova poraslo, a predvode ih PBZ Bond fond s rastom od 1,10 posto i Capital One koji je rastao za 0,74 posto. Među obvezničkim fondovima pad bilježi jedino NETA Emerging Bond (-0,17%) a slijedi s najmanjim tjednim rastom HI-conservative (+0,18%).

Svih 20 novčanih fondova je poraslo, a ostvarili su tjedni rast u rasponu od +0,01 do +0,38 posto. Najuspješniji je s rastom od 0,38 posto bio HPB Euronovčani, a slijede OTP euro novčani s rastom od 0,09 posto i NETA MultiCash (+0,08%).

Cijeli članak čitajte ovdje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije