TJEDNI PREGLED

Fondovi rasli i deseti tjedan. Čak 64 zabilježila plus

ZSE
Foto: Thinkstock
26.05.2014.
u 17:27

Najviše je vrijednost uvećana kod fondova koji pretežno investiraju na svjetskim tržištima a najuspješniji fond u proteklom tjednu, KD Nova Europa ostvario je rast od 4,16 posto te postao dobitnik tjedna

Od ukupno 72 aktivna fonda, u proteklom tjednu je 64 fondova poraslo. U minusu je tjedan završilo sedam fondova a Raiffeisen euroCash je tjedan završio bez promjene. Protekli tjedan je već deseti uzastopni tjedan u kojem kod fondova prevladavaju pozitivni rezultati. Tjedne promjene svih fondova kretale su se u rasponu od +4,16 do -0,55 posto. Petnaest fondova je raslo preko jedan posto, dok drugi tjedan uzastopno nijedan fond nije ostvario pad veći od jedan posto, javlja portal hrportfolio.hr.

Kod dioničkih fondova je od ukupno 32 fonda, njih 29 poraslo. Najviše je vrijednost uvećana kod fondova koji pretežno investiraju na svjetskim tržištima a najuspješniji fond u proteklom tjednu, KD Nova Europa ostvario je rast od 4,16 posto te postao dobitnik tjedna. Slijedi kao i u tjednu ranije ZB BRIC+ s tjednim rastom od 3,88 posto. U grupi dioničkih fondova samo su tri fonda pala. Najveći pad zabilježio je fond OTP indeksni (-0,55%) koji je postao i gubitnik tjedna, a slijede VB Crobex10 (-0,53%) i Erste Adriatic Equity s minimalnim padom od -0,03 posto.

Deset  mješovitih fondova je u proteklom tjednu poraslo. Najviše je vrijednost uvećana fondu Allianz Portfolio za 0,90 posto a s rastom od 0,80 posto slijedi PBZ Global. Pala su samo dva mješovita fonda. Najveći pad, iako minimalni, bilježi Agram Trust (-0,04%) a slijedi OTP uravnoteženi (-0,01%).

I obveznički fondovi bilježe odličan tjedan te ih je sedam od ukupno njih osam poraslo. Ostvarili su promjene u rasponu od 0,47 do -0,11 posto. Najviše je vrijednost porasla fondu HPB Obveznički za 0,47 posto, a slijedi NETA Emerging Bond (+0,38%). Među obvezničkim fondovima jedino je ZB bond (-0,11%) zabilježio tjedni pad vrijednosti.

Više pročitajte ovdje.

>>Fondovi rasli osmi tjedan uzastopno, najviše je vrijednost uvećana fondu KD Nova Europa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije