PROMO

HR Forum 2013 - društveni mediji u upravljanju ljudskim potencijalima

Michel Bauwens iz Zaklade P2P
PR
Autor
PR članak
07.10.2013.
u 09:25

Središnji govornik bit će Michel Bauwens iz Zaklade P2P, svoju prisutnost do sada potvrdili su više od 50 međunarodnih HR direktora i specijalista za ljudske potencijale.

Sljedeći četvrtak u 17.00 sati započinje dvodnevni HR Forum 2013, koji će biti posvećen ulozi društvenih medija u upravljanju ljudskim potencijalima te novoj kulturi rada, a koji priređuje IEDC-Poslovna škola Bled. Središnji govornik bit će Michel Bauwens iz Zaklade P2P, svoju prisutnost do sada potvrdili su više od 50 međunarodnih HR direktora i specijalista za ljudske potencijale.

Po mišljenju Jeanne Meister, stručnjakinje za radna okruženja i dopisnice časopisa Forbes, godina 2013. je “godina društvenog HR-a”. Društvene mreže su zapravo kudikamo više od pukog povezivanja s prijateljima. Spretne organizacije ih rabe kao učinkovitu podlogu za uključivanje zaposlenika kao ključnih čimbenika poslovne uspješnosti. Upravo to će biti i glavna tema ovogodišnjeg foruma rukovoditelja za ljudske potencijale i stručno usavršavanje, tzv. HR FORUMA 2013, što ga sljedećeg tjedna, 10. i 11. listopada, priređuje IEDC-Poslovna škola Bled.

U svom uvodnom izlaganju što će ga održati prvog dana foruma, odnosno 10. listopada, Michel Bauwens će, kao središnji govornik na forumu, predstaviti izazove u vođenju mlađih naraštaja, promjene u radnoj kulturi i ulogu društvenih medija, dok će rukovoditelji za ljudske potencijale svoja iskustva podijeliti na panel-raspravi.

Bauwens će se usredotočiti na tzv. peer-to-peer (P2P) mreže (i to ne samo u informatičkom smislu), koje djeluju po načelu kolegijalnosti – dakle, “od osobe do osobe” – i na tzv. ekonomiju dijeljenja, kao što su, primjerice, eBay, zajedničko korištenje vozila, ponuda besplatnih noćenja (couchsurfing), razmjena knjiga itd., kao i na njihov utjecaj na gospodarstvo. Naime, ti sustavi djeluju neposredno, decentralizirano i otvoreno, pri čemu se informacije razmjenjuju brzo, a jedna osoba nastupa u više uloga – katkad istodobno kao ponuditelj i kupac – što je u suprotnosti s ustaljenim centraliziranim modelom ponude i potrošnje.

Glavne teme foruma bit će:

• Kako društvene mreže prihvatiti ne samo kao dodatak postojećem načinu rada, već kao možebitni čimbenik preustroja?

• Kako se nositi sa zaposlenicima koji imaju razgranatu mrežu veza – kako na lokalnoj, tako i na globalnoj razini?

• Kako motivirati mlađe naraštaje zaposlenika, koji imaju drukčija očekivanja i želje?

• Kako komunicirati u vremenu kada se brišu granice između organizacije i zajednice?

Michel Bauwens, utemeljitelj Zaklade P2P, je za tvrtku British Petroleum razvio jedan od prvih virtualnih centara, a zasluge mu pripadaju i kao tvorcu pojma “cybrarian”. Bivši je urednik nizozemskog konvergentnog digitalnog glasila Wave, osnivač je dviju novih intranetsko-ekstranetskih tvrtki - E-Coma (kasnije prodanog Alcatelu) i interaktivnog marketinškog poduzeća Kyberco (prodanog Tagora holdingu) – a danas slovi za jednog od svjetskih autoriteta na području društvenih medija.

HR Forum je izrazito međunarodne naravi, pri čemu sudionici dolaze iz 10 država: Austrije, Armenije, Bugarske, BiH, Hrvatske, Francuske, Mađarske, Srbije, Crne Gore i Slovenije.

Kao uvijek ovaj forum nudi odličnu priliku za međunarodni networking i menjavu iskustva. Prijava još je moguća na: seminars@iedc.si

Program HR Foruma 2013

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?