vlado mezak:

'Kineski Cosco zna mogućnosti koje pruža Luka Rijeka'

vlado mezak
Foto: Goran Kovacic/pixsell
30.01.2015.
u 14:15

Prerano je govoriti o tome što će prekid privatizacije Pireja značiti za riječki prometni smjer

Nakon vijesti da je nova grčka vlada najavila da će zaustaviti privatizaciju luke Pirej, razvoj situacije pomno se prati i u Rijeci, a sigurno i u Kopru i Trstu. Za komentar smo upitali Vladu Mezaka, ravnatelja Lučke uprave Rijeka.

Kako bi se nova odluka grčke vlade mogla odraziti na poziciju riječke luke?

U ovom je trenutku za riječku luku od izuzetne važnosti pratiti razvoj situacije preciznom analizom tržišta i pregledom realnih okolnosti koje se odvijaju u susjednim regijama te konkurentnim lukama. Ipak, prerano je govoriti o tome što će ova odluka značiti za tržišnu poziciju riječke luke i riječki prometni smjer.

Nije li Pirej, odnosno Cosco, koji upravlja dvama kontejnerskim terminalima lanjskim uvođenjem kontejnerskog vlaka do Češke i velikim ulaganjima postao ozbiljna konkurencija?

Pirej ipak nije izravna konkurencija riječkoj luci jer je orijentirana na tržište istočne Europe. Riječka luka gravitira i prema srednjoeuropskom tržištu.

Je li Cosco pokazao zanimanje za ulaganje u riječku luku?

Cosco je kao ozbiljan ulagač upoznat s mogućnostima riječke luke.

>> Vlado Mezak: Rijeka postaje najveća luka sjevernog Jadrana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije