PROMO

Labud slavi 65. rođendan!

čarli asortima 1974
Labud
PR
Autor
PR članak
12.09.2012.
u 12:56

Zahvaljujemo svim vjernim potrošačima i poslovnim partnerima na povjerenju i suradnji u ovih velikih 65 godina!

Vaš i naš Labud slavi 65. rođendan! Davne 1947. godine, na tadašnjoj lokaciji na Črnomercu u Zagrebu, osnovan je Labud, danas jedna od najstarijih i najpoznatijih hrvatskih tvrtki. Počeci tvrtke bili su vezani uz proizvodnju sapuna te kozmetičkih i kemijskih proizvoda, a tvrtka je dobila ima po labudu, ptici koja simbolizira čistoću i bjelinu. Rastom tvrtke i unapređivanjem asortimana nastaje potreba za širenjem proizvodnih kapaciteta, pa se Labud seli na novu industrijsku lokaciju na zagrebačkom Žitnjaku, gdje se nalazi i danas.

Šireći proizvodnju i uvodeći nove tehnologije Labud se 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća specijalizira za proizvodnju deterdženata i sredstava za čišćenje te postaje predvodnik u lansiranju novih i inovativnih proizvoda na tržište. Tako je, primjerice, Labud prvi na tržište uveo bioaktivni deterdžent za ručno i strojno pranje bijeloga i šarenoga rublja Cin, zatim prvo hrvatsko abrazivno sredstvo pod robnom markom Jon te prvi deterdžent za strojno i ručno pranje osjetljivih tkanina Meri Merino. Tih godina nastaju i Sanitar i Čarli, proizvodi koji su dosad i najviše obilježili poslovanje tvrtke, a dobro je poznato da je Čarli s vremenom postao i generičko ime za sve deterdžente za ručno pranje posuđa i proizvod uz koji su odrastali naraštaji hrvatskih potrošača.

Zbog svoje dokazane kvalitete, duge tradicije i stalnog usavršavanja Labudovi su proizvodi i danas među vodećima na hrvatskom tržištu, ali i u zemljama regije. Tvrtka je u posljednjih nekoliko godina, predvođena novim menadžmentom, u potpunosti promijenila vizualni identitet, pri čemu su redizajnirane sve glavne skupine proizvoda, a uvedena je i potpuno nova linija proizvoda pod robnom markom Super Jon u koju su ugrađeni biološki razgradljivi sastojci i mirisi bez alergena, čime Labud aktivno prati najnovije trendove u smislu ekološki i zdravstveno prihvatljivih proizvoda. Izvrsni prodajni rezultati tvrtke u ovoj godini, ostvareni unatoč krizi i smanjenju potrošnje, govore da su Labudove proizvode hrvatski potrošači dobro prihvatili prepoznajući njihovu kvalitetu. Stoga, kad su Labudovi proizvodi u pitanju, s punim povjerenjem možemo reći: kupujmo kvalitetno – kupujmo hrvatsko!

*Zahvaljujemo svim vjernim potrošačima i poslovnim partnerima na povjerenju i suradnji u ovih velikih 65 godina! Labud – čista kvaliteta. 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?