Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ STRESA

Na tržište je stigla nova kreditna kartica koja pruža inovativne mogućnosti

Aircash
Foto: Envato elements
1/3
17.11.2011.
u 14:52

Nova Aircash Mastercard kartica uvodi inovacije na kartično tržište u Hrvatskoj

Ako se koristi odgovorno, kreditna kartica može biti vrlo koristan financijski alat. Plaćanjem na vrijeme riješit ćete se računa, a nerijetko ćete i dobiti popuste ako plaćate određenom karticom. Kreditne kartice su bitan financijski alat. Kada svoju karticu koristite odgovorno, možete stvarati kredit, financirati nove kupnje, izlaziti iz dugova i zaraditi nagrade. Ali ako vaša kartična potrošnja izmakne kontroli, mjesečne uplate i akumulirane kamate mogu postati problem.

Kreditne kartice imaju prednosti ali imaju i mane. Morate paziti na kamate ako potrošite više nego imate, računi stižu svaki mjesec, a zakašnjela uplata će samo dodati zatezne kamate. Uz to, mnogi se boje koristiti kreditnu karticu za kupovinu na internetu jer nisu sigurni hoće li im nestati cijela ušteđevina na tekućem računu i dolaze do situacije da ne koriste kreditnu karticu za ono što im treba.

Zato se, srećom, na našem tržištu pojavila nova prepaid kreditna kartica koja sve te probleme rješava na jednostavan način, a pri tome zadržava prednosti klasičnih kreditnih kartica. Prepaid kartice omogućuju vlasnicima da imaju karticu, a da pritom ne morate imati otvoren račun u banci. Prema mogućnostima koje nudi kartica je ista kao i debitne kartice, jedino što korisnik mora napraviti je uplatiti novac na nju. Najbolji primjer mogućnosti prepaid kartice je nova Aircash Mastercard kartica. Aircash mobilni novčanik od sada dolazi kao kartica, a namijenjena je za Internet kupovinu i plaćanje na prodajnim mjestima u cijelom svijetu bez naknada pri plaćanju i nadoplati kartice/novčanika te bez mjesečnih troškova.

Aircash Mastercard® karticu kupite za 30 kuna i kontrolirajte je Aircash aplikacijom!
Foto: Aircash

Drugim riječima, koliko imate sredstava na svom Aircash novčaniku, toliko sredstava možete i trošiti. Prednost je i način distribucije kartice, jer ne trebate imati posla s bankom. Na prodajnom mjestu poput kioska, benzinske postaje ili dućana za 30 kn kupujete neaktiviranu karticu, aktivirate je putem Aircash aplikacije skenom QR koda s poleđine kartice i trenutačno ju povezujete sa sredstvima na svojem Aircash novčaniku. Nakon toga kartica je aktivna odmah i primjenjiva svugdje. Svu potrošnju, određivanje limita, kontrolu potrošnje, korisnici prate u svojoj Aircash aplikaciji i u realnom vremenu.

Aircash kreditna kartica je odgovor na mnoge probleme koje su do sada mučile mnoge vlasnike klasičnih kreditnih kartica:

1. On line kupovina - mnogi nemaju kreditnu karticu ili ju ne žele izvaditi zbog skupih članarina i nepotrebnih paketa koje banke nude. Ili se jednostavno boje krađe kartičnih podataka. S Aircash karticom je dovoljno posjetiti najbliži kiosk Tiska, iNovina ili benzinsku postaju INE i kupiti karticu za 30 kuna. Nakon uplate gotovinu putem Aircash aplikacije karticom se može plaćati bez straha od zloporabe ili krađe.

2. On line stranice za zabavu - internet je prepun odličnih stranica za zabavu, pogotovo u doba lockdowna, no možda niste sigurni jesu li provjerene kao Amazon ili eBay. U tom slučaju, s Aircash kreditnom karticom možete sigurno i privatno platiti što god želite, bez da itko vidi vaše podatke

3. Došlo je do situacije u kojoj hitno trebate novac, ali imate rodbinu i prijatelje u inozemstvu koji bi mogli odmah pomoći - putem Aircasha i Aircash kreditne kartice taj problem rješavate odmah, bez obzira gdje god se nalazili vi ili rodbina, u bilo koje doba dana i noći i bez naknade. Novac je vidljiv u Aircash novčaniku kroz par trenutaka i odmah raspoloživ na Aircash kartici, a može se podići na bilo kojem bankomatu ili karticom plaćati na internetu i na svim prodajnim mjestima.

Aircash kartica idealna je za maturalce ili putovanja na kojima ne želimo prekoračiti zadani budžet
Foto: Envato Elements

4. Česta putovanja - pitanje kontrole troškova i sigurnog nošenja novaca sa sobom na putovanjima je uvijek problem, jer gotovo uvijek potrošimo više nego smo planirali. Uz to, tu su posjeti popularnim mjestima gdje uvijek ima gužve, a da ne govorimo o noćnim provodima.

Aircash kreditna kartica je idealno rješenje je za takva putovanja, ili npr. maturalac i školski izlet. Uz Aircash karticu roditelji mogu kontrolirati s koliko novca se dnevno raspolaže i imati uvid u sve transakcije. Odrasli si mogu sami postavljati limite i ograničenja za isplatu na bankomatu kao savršen način samokontrole i držanja zadanog budžeta. A u hitnim slučajevima se uvijek može povećati raspoloživ iznos. Muke koje zadaju krađe novčanika postaju prošlost zbog toga što se Aircash kartica može zaključati iz aplikacije i biti miran jer nitko ne može doći do novca na mobilnom novčaniku vlasnika.

5. Kartica samo za online shopping - ako imate druge kreditne kartice koje iz nekog razloga ne želite koristiti za plaćanja na internetu, koristite Aircash karticu samo za to, a možete imati i više Aircash kartica, jednu samo za on line kupovinu, drugu samo za podizanje novaca na bankomatu, jednu za plaćanje u trgovini… Kako ćete ih koristiti je isključivo na vama, a dnevne i mjesečne limite možete postaviti zasebno za svaku karticu

6. Popusti na kupovinu određenim karticama - kupovinom Mastercard karticama mogu se ostvariti odlični popusti, pogotovo u blagdansko vrijeme ili kod sezonske kupovine (gume, klime, black friday). Problem za one koji nemaju Mastercard karticu je da ili ne žele izvaditi karticu samo za tu jednu kupovinu ili moraju čekati predugo i akcija može proći. Aircash Mastercard kartica dostupna je odmah, sve što treba je posjetiti najbliži kiosk Tiska i iNovina ili bilo koju Inu i kupiti svoju Mastercard karticu za samo 30 kn, nakon brze aktivacije svi popusti se obračunavaju kao da imate tradicionalnu karticu.

Trebamo li uopće kreditnu karticu?

Možete živjeti bez raznih kartica, ali život bi mogao biti lakši ako je imate. Kartica vam može pomoći da lakše upravljate svojim troškovima, zaradite nagrade za svakodnevnu potrošnju i ostvarite pogodnosti i zaštitu koje debitne kartice ne pružaju.

Kreditne kartice, naravno, imaju svoje nedostatke, ako karticu ne koristite odgovorno, može vam se dogoditi da zapadnete u dugove. Zato je prepaid kartica idealna za sve, jer lakšom kontrolom računa možete na vrijeme “povući ručnu kočnicu” i pratiti kako trošite svoja sredstva, a u nuždi po potrebi lako nadoplatiti račun. Pomoću Aircash računa, sve to možete vidjeti u realnom vremenu na svojoj aplikaciji.

Aircash kartica je također i dobar uvod u svijet odraslih za sve mlade, pogotovo za studente i njihove roditelje koji žive razdvojenu udaljenim gradovima, jer osim što se za svaki slučaj može postaviti limit potrošnje, uplata na novčanik je bez naknade, gotovinom na svim Ina i Tifon benzinskim postajama, na svim kioscima Tiska ili putem Mastercard, Maestro i Visa kartica.

Aircash posluje kao financijska institucija s licencom European Banking Authority (EBA) i Hrvatske narodne banke (HNB) koja je važeća na području cijele EU. Trenutačno s više od 200.000 korisnika te više od 250 milijuna kuna mjesečnog platnog volumena, Aircash se dokazao kao nositelj FinTech industrije u Hrvatskoj, ali i diljem Europe. Slijedom toga, Aircash je postao partner s međunarodnom tehnološkom kompanijom Mastercard te tako stekao status izdavatelja (eng. Issuer) Mastercard kartica.

Sadržaj nastao u suradnji s Aircashom.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije