Isplata kamata

Optima Telekom isplatio kamate na korporativne obveznice

\'13.07.2010.,Zagreb - Bani 75, Optima telekom. Razgovor sa Matijom Marticem, vecinskim dionicarom i predsjednikom uprave Optima telekoma.Matija Martic u uredu. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL\'
Davor Puklavec/PIXSELL
02.02.2012.
u 10:37

Sredstva koja su tada prikupljena iskoristila su se za refinanciranje kreditnih obveza

Optima Telekom isplatio je 22,812.500,00 kuna kamata za 2011. godinu vlasnicima korporativnih obveznica tvrtke. Iznos kamata uplaćen je 27. siječnja 2012. na račun Središnjega klirinškog depozitarnog društva (SKDD), koje će sredstva raspodijeliti na račune vlasnika obveznica.

Kamate na korporativne obveznice isplaćuju se na redovnoj godišnjoj bazi sukladno aranžmanu koji je utvrđen pri izdavanju obveznica. Optima Telekom plasirao je korporativne obveznice na domaće financijsko tržište početkom 2007. kada je prikupljeno 250 milijuna kuna.

Sredstva koja su tada prikupljena iskoristila su se za refinanciranje kreditnih obveza.

– Optima Telekom svojim je poslovanjem opravdao povjerenje ulagača koji su odlučili uložiti u razvoj tvrtke. Kontinuirani rast tvrtke rezultat je stalnih ulaganja u kvalitetu infrastrukture i povećanju dostupnosti naše tržišno prihvatljive ponude telekom usluga. U 2012. očekujemo nastavak pozitivnog trenda poslovanja i rast od 20 posto – rekao je predsjednik Uprave Optima Telekoma Matija Martić.

Optima Telekom planira uvođenje novih tehnološki naprednih usluga te nove investicije u optičku infrastrukturu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije